2013.08.12. 22:29 – m_barna

Itt van Lady Gaga új száma, az Applause

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

A tervezett megjelenés előtt egy héttel, már augusztus 12-én kijött Lady Gaga új száma, az Applause (Taps). Ez az első dal az Artpopról (ez lesz Gaga új albuma), amely majd csak novemberben érkezik. A megjelenést Gaga a Twitteren jelentette be ("It's a pop music emergency!"), és azért hozta előre, mert az internetre a hétvégén már úgyis kiszivárgott a szám.

Első hallásra elég fura, de messze nem annyira, mint az a szám, ami az előző héten bukkant fel itt-ott. Lady Gagára egyébként is jellemző, hogy a dalai néhány hét alatt, monoton kitartással eszik be magukat az agyunkba, úgyhogy most hirtelen nem mondanánk meg, hogy ez is olyan lesz-e, mint kb. a Judason kívül bármi a Born This Wayről (tehát hogy lassan megszeretjük).

Ha már Born This Way: a kevés dolog egyike, amit két hallgatás után is le merek írni, hogy ez a szám egészen különbözik mindentől, amit ott hallottunk: sehol a 80'-as évek űrhajós discorockjára utaló hangzásvilág. Ami azt illeti, leginkább a Lovegame-re hasonlít, a 2008-as Fame-ről (ezt írja a Rolling Stone magazin is, de esküszöm, önállóan jutott eszembe). Ha elsőre nem is túl rádióbarát a szám, késő-nyári diszkóhimnusznak még tökéletesen el tudjuk képzelni – szerepel a szövegben a "put your hands up, make 'em touch" sor, úgyhogy ezzel a kijelentéssel nagy kockázatot nem vállalunk.

Mi az iTunes store-ban még nem látjuk az Applause-ot, de Gaga azt ígérte, amerikai idő szerint hétfő estétől már ott is letölthető lesz, és elvileg az USA-ban már a rádiók is játsszák.


pop twitter lady gaga megjelenés artpop applause internet leak internetes kiszivárgás



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása