2013.10.31. 15:46 – Lángoló Gitárok

Mandela előtt tiszteleg új dalával a U2

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Az ír zenekar 2009 óta nem jött ki újdonsággal, azonban idén november végén a Record Store Day Black Friday alkalmából egy limitált kiadású bakelittel lepik meg a rajongóikat. Az A oldalon lesz a címadó dal, az Ordinary Love, ami Harvey Weinstein producer felkérésére a Nelson Mandela életútját feldolgozó filmhez (Mandela: Long Walk to Freedom - a trailerben már hallható egy rövid részlet.) készült. A B oldalt a Breathe foglalja majd el, amit eredetileg szintén az legendás afrikai vezető tiszteletére írtak. Azonban annak sem kell elkeserednie, aki lecsúszik erről a limitált különlegességről, mivel jövőre új U2-nagylemez is várható. Bono egy interjúban megerősítette, hogy gőzerővel dolgoznak a 2014-ben megjelenő 10 Reasons to Exist című albumon, amivel a zenekar visszatér a gyökereihez, és még punk hatásokat is emlegetnek rajta.


pop rock hír u2



2013.10.31. 14:55 – Hirdetés

Kell egy Eminem-póló?

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

eminem_pouring-ferfipolo.jpgNyerd meg a képen látható Eminem-pólót! Ehhez annyit kell tenned, hogy legkésőbb vasárnap éjfélig megmondod: mi a jövő héten megjelenő új Eminem-lemez 4. számának címe? A választ a pólóméreteddel, és Lángoló-Eminem-Játék tárggyal együtt ide küldd: jatek@langologitarok.hu, ha pedig magadtól egyből nem tudod, segítséget itt találsz.


játék rap eminem



2013.10.31. 14:13 – Lángoló Gitárok

Megint David Bowie-ról szól a net

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

david_bowie_2.jpgElőször is, pár nap múlva megjelenik a márciusban kijött The Next Day című nagylemezének bővített kiadása. Ezen egyrészt remixek és klipek vannak, illetve, ami fontosabb, hogy négy új dal is helyet kapott rajta. Ezen kívül új videót is kiadott Bowie, amit a Mercury Prize átadóján mutattak be. Ez a Love Is Lost dal James Murphy-féle remixéhez készült, 13 dollárból. Ezt meg is mutatjuk alább, de a legnagyobb hír, bár félünk, hogy ebből nem lesz semmi, hogy Black Francis felajánlotta, hogy a zenekarával nagyon szívesen lesznek Bowie háttérzenészei, ha úgy dönt, hogy végre ismét elkezd koncertezni. Francis zenekarát Pixiesnek hívják amúgy.


pop rock hír david bowie



2013.10.31. 12:20 – Lángoló Gitárok

Százból tíz jót nehezebb találni, mint ezerből - interjú a Red Bull Pilvaker közreműködőivel

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

pilvaker_zsuri_1.jpgAz október 23-i piros betűs ünnep alkalmával ismét összeállt a Red Bull Pilvaker társulata egy új videóra, azonban most a János vitéz helyett egy valamivel kevésbé konkrét témát dolgoztak fel. A kisfilmben szerepel Szabó Győző, Kiss Ádám, Kautzky Armand és Csuja Imre is, az alkalmi hiphop kollektívát pedig Saiid (Akkezdet Phiai), Wolfie (Punnany Massif), Dipa és Bom (mindkettő DSP) alkotja, de közreműködik még Diaz illetve zenét a punnanys Felcser Máté  (Rendben Man) írta. A klipbemutató után az előadókkal beszélgettünk.


dsp diaz bom punnany massif wolfie red bull pilvaker



2013.10.31. 11:14 – _Hóember_

Tovább pörög az Odd Future - Új MellowHigh-lemez és Tyler-videó

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

mh_1.pngAz Odd Future kollektívát erősítő MellowHype, kiegészülve Domo Genesisszel, a Myspace-en jelentette meg új lemezét. Az így trióvá duzzadó, MellowHigh néven futó csapat 13 számot tartalmazó albumán közreműködik Earl Sweatshirt, Currency, és persze az Odd Future agytrösztje, Tyler, The Creator is. A MellowHype klasszikus DJ-MC formációjában a rímekért a szólóban is hiperaktív Hodgy Beats felelős; Domo Genesis pedig egy teljes egészében Alchemist produceri munkáját dicsérő lemezzel dobbantott nagyot a közelmúltban.


hiphop hír rap klip tyler the creator odd future mellowhigh



2013.10.31. 09:50 – Lángoló Gitárok

James Blake nyerte a Mercury Prize-t

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

James-blake-2013-640.jpgJames Blake nyerte a britek legnagyobb zenei elismerésének számító Mercury Prize-díjat köszönhetően az idén megjelent Overgrown című nagylemezének. A díjat, amit 1992 óta zenei szakemberek, újságírók, zenészek ítélnek oda az elmúlt egy év legjobb brit (illetve ír) lemezének, az Arctic Monkeys és David Bowie elől happolta el, ami azért is meglepő, mert nekik köszönhetően idén 10 éves csúcsot ért el a bakeliteladás Nagy-Britanniában. A legjobb lemezért járó díjért 20 ezer fontot kapott, amit saját bevallása szerint lerészegedéssel fog megünnepelni. A zsűri azzal indokolta a döntést, hogy a digitális korszak késő esti zenéjét alkotta meg Blake, amely egyszerre innovatív, megrendítő és költői. Vicces adalék, hogy James Blake nevét elrontották, James Bluntot mondtak helyette, pedig hát, van különbség. Egyébként a jelöltek között rengeteg elsőlemezes előadó volt, mint a még mindössze 19 éves Jake Bugg, a Disclosure, a Savages, Rudimental és Laura Mvula, a fogadóirodák pedig mindössze 20-1 arányban láttak esélyt Blake győzelmére. Hajtás után megmutatjuk a győztes nagylemezt.


hír james blake mercury prize



2013.10.31. 08:35 – [MTI]

2015-ben még turnézik egyet a The Who

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

the-who.jpg

Utolsó nagy turnéjára indul 2015-ben a The Who, Roger Daltrey énekes azonban a Rolling Stone-nak azt nyilatkozta, hogy nem szabad félreérteni a bejelentést, mert csak a turnézást fejezik be két év múlva, a zenélést nem. "Addig zenélünk, míg el nem hullunk, de szembe kell néznünk a korunkkal. A turnézás nagyon fárasztó a szervezetnek, és valahol meg kell húznunk a határt. Ez lesz az utolsó nagyszabású turnénk." Az énekes ugyanakkor Elton John, Céline Dion, Cher vagy a Mötley Crüe nyomába lépve nem tartja kizártnak, hogy hosszabb időtartamra leszerződnek egy híres előadóhellyel, ami azzal az előnnyel járna számukra, hogy nem kell utazniuk, a közönség zarándokol hozzájuk. A Crüe a vegasi Hard Rock kaszinóba költözött be legutóbb és minden este telt házas bulikat nyomtak. Daltrey azt is megemlítette az interjúban, hogy szó van egy esetleges új lemezanyagról is, aminek munkálatait akár jövőre is elkezdhetik.


rock hír the who turné



2013.10.30. 17:00 – sajó d.

11 perces klipben mutatja be a 30 Seconds To Mars, miért ők a világ legbénább zenekara

JARED LETO VAGYOK ÉS MÉG NEM IMÁDNAK ELEGEN

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

30.jpgKollégánk nyáron már leírt minden fontosat arról, miért lehet tiszta szívből gyűlölni a 30 Seconds To Mars zenekart, de úgy tűnik Jared Leto nem olvas Indexet, és inkább készített egy 11 perces klipet arról, hogy igenis van lejjebb a Nickelbacknél. Az dal és videó elvileg egy óda akarna lenni Los Angeles városához, de igazából arról szól az egész, hogy Jared Leto Jézus Krisztus, Mózes és Kanye West szentháromságának gyermeke, a dobos leüti az Angyalok Városának csillagait az égről, és a Marilyn Monroe- illetve Superman-imitátor legalább annyira ember, mint Ashley Olsen. A klipbe egy rakat celebet is elrángattak, van itt kérem szépen Kanye West, Juliette Lewis, James Franco, Lindsay Lohan, Steve Nash meg még sokan mások, akik még így is képesek annyira érdektelenek lenni, hogy szívesebben nézem Jézus Leto sziluettjét a felkelő Nap előtt. A dalból szerencsére csak két másfél perces részlet hallható, minden mást kitölt az ájtatos ömlengés a csillogó Los Angelesről. Igazán kilőhetné már ezeket valaki a Marsra, de komolyan. Akit érdekel az hajtson tovább.


pop hír klip 30 seconds to mars



2013.10.30. 16:00 – Lángoló Gitárok

Itt egy új mixtape Snoop Doggtól, aki már nem Snoop Lion, de még nem is Snoopzilla

snooperella snoopaman snoopmaster snoopdoophumptydumpty

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

snoop_1.jpgImádjuk Snoopot, teljesen mindegy, hogy oroszlánnak vagy fiktív szörnyek képzeli magát, a mostani esetben viszont maradt a régi sulinál és Snoop Doggként adott ki új ingyenes mixtape-et. A That's My Work 2-n közreműködik Method Man is, és a reggae miatt fanyalgók örülhetnek, hogy végre a fiai nélkül hallhatják Snoopot azt csinálni, amihez legjobban ért: nem, nem a cigisodráshoz, hanem a rappeléshez. Első hallgatásra nem rossz ez a 19 szám, de kicsit már érezhető rajta, hogy lélekben a Snoopzilla-féle funklemezre készül. Egyébként tényleg, hát lehet nem imádni egy olyan formát, aki a saját arcképét kannabiszdarabkákból rakja ki, hogy az legyen a lemezborító? Ugye, hogy nem. Hajtás után az új mixtape.


hiphop hír rap snoop



süti beállítások módosítása