2013.12.09. 17:52 – sajó d.

Soha nem volt ilyen szomorú ősz a magyar popzenében

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

busta.jpgAz Artisjus három havonta összeállítja az aktuális magyar Youtube-toplistát, amikből kiderül, milyen magyar zenei feltöltések voltak a legnépszerűbbek egy-egy évszakban. Az eddigi eredmények alapján nem kéne megdöbbenünk a mostani őszi szezonon, azonban ez a mostani lista még sötétebb hazai közízlést sejtet, mint amire eddig csak gondolni mertünk. A top 30-as listán konkrétan alig találni bármi mást a buta telepi és/vagy álgengszter hiphop, ócska pop és x-faktoros/megasztáros előadók videóin kívül. Az általunk is igen nagyra tartott Mr. Busta-Essemm páros például kilenc feltöltéssel képviselteti magát, de például a bántóan ostoba zongorás rapben utazó Mr. Missh-Raul-Horváth Tamás triónak négy videója is befér a legjobb tízbe. Természetesen ismét Majka a legnépszerűbb, de a Belehalok is odafért a harmadik helyre. Igazából teljesen fölösleges itt tovább pazarolni a szavakat, a magyar emberek zenehallgatási szokásai a Youtube-on magukért beszélnek.

artisjus-youtube-toplistaja-2013osz.jpg

A Facebookot vizsgáló összesítése sem ad semmi okot a boldogságra, itt maximum annyi figyelhető meg, hogy népszerűbb az ilyen-olyan műsorokból kikukázott celeb, mint a kivagyiskodó Youtube-bűnöző. Még mindig a Children of Distance oldala kapja a legtöbb lájkot, de hála istennek Bárány Attila sztár DJ is odafért a nyolcadik helyre, ha már Dukai Reginát a zenészek közé sorolta az Artisjus. Van még ez az úgynevezett Talk about lista. Ezt magyarra átültetve a "legforróbb témáként" lehetne jellemezni, vagyis kiknek a csoportja, neve, megosztási aránya a legaktívabb a közösségi oldalon. Itt az AK26 az első. Nem tudod kik ők? Segítünk:

facebook-toplista-2013q3.jpg

Mi pedig ezzel a gyönyörű Kis Grofó-klippel búcsúznánk olvasóinktól, ami remekül keretbe foglalja ezt a csodás hétfő kora esti posztot.


youtube artisjus hír facebook



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása