2014.01.27. 08:34 – Lángoló Gitárok

A Daft Punk tarolt a Grammyn

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

465304225 10

Helyi idő szerint vasárnap este (nálunk hajnalban) lezajlott a 56. Grammy-gála a Los Angeles-i Staples Centerben. Ahogy az várható volt, a Daft Punk tarolt az estén. Összesen öt díjat kaptak, köztük az év albumának és az év felvételének járót is. Az év dala a Royals lett Lorde-tól, valamint a 17 éves új-zélandi lány elvitte a legjobb szólóelőadás díját is, ezzel ő a legfiatalabb díjazott ebben a kategóriában a Grammy történetében. A Macklemore & Ryan Lewis duó is sokat nyert. Ők lettek az év új elóadója, de ők csinálták a legjobb rapalbumot és rapdalt is, és övék lett a legjobb rapelőadás díja is.

Élete első Grammyjét kapta a Led Zeppelin vasárnap este a Celebration Day című koncertlemezéért. Ez lett a legjobb rockalbum. Az angol zenekart egyetlen egyszer jelölték Grammyre, 1970-ben. Ekkor a legjobb új előadók lehettek volna, de nem lettek, mert a Crosby, Stills & Nash supergroup lett az. A legjobb rockdal amúgy idén Paul McCartney és a még élő Nirvana-tagok közös szerzeménye, a Cut Me Some Slack lett. A legjobb metálelőadás díját a Black Sabbath, a legjobb rockelőadásét az idei Szigeten is fellépő Imagine Dragons vihette haza. A legjobb alternatívzenei lemezt a Vampire Weekend készítette tavaly.

Justin Timberlake tavaly két lemezt adott ki, amivel most elhozta a legjobb R&B-dal díját, illetve a Suit & Tie klipje is kapott díjat, bár azt David Fincher rendező vehette át, nem Timberlake. A sok év után visszatért énekest még a Jay-Z-vel közös Holy Grail miatt is díjazták. Alicia Keys csinálta a legjobb R&B-lemezt, de Rihanna tavalyi albuma is kapott díjat. A legjobb popalbum díja Bruno Marsé lett. Az összes (82 kategória) díjazottját és a nevezetteket itt lehet megnézni.

465329597 10
Klikk a képre a galériához!

Természetesen nem csak díjakat osztogattak, hanem volt zene is, amik közül a legnagyobbnak Paul McCartney és Ringo Starr közös produkciója számított. Beyoncé férjével, Jay-Z-vel lépett fel, de különleges előadással készült a Metallica is, akik Lang Lang kínai zongoraművésszel adták elő a One című dalukat. Ugyanígy nagy durranás volt a Daft Punk élő visszatérése is, akik Pharrell Williamsszel, Nile Rodgersszel és Stevie Wonderrel léptek fel. A Macklemore & Ryan Lewis duó Madonnával közös előadása közben több mint harminc homo- és heteroszexuális párt adott össze Queen Latifah. A záró produkció a Nine Inch Nails, a Queens Of The Stone Age-es Josh Homme, Dave Grohl és a Fleetwood Mac-frontember Lindsey Buckingham közös előadása volt, amiben egy Nine Inch Nails- és egy Queens Of The Stone Age-dal hangzott el. Utóbbit reklám miatt lekeverték, ez pedig annyira nem tetszett Trent Reznor Nine Inch Nails-főnöknek, hogy Twitteren ezt írta: "Music's biggest night...to be disrespected. A heartfelt FUCK YOU guys"

A Grammyhez tartozva, de még szombat este adták át az életműdíjakat. Ebben az elismerésben a Kraftwerk, a Beatles, Armando Manzanero, Kris Kristofferson, az Isley Brothers illetve a már elhunyt Clifton Chenier blueszenész és Maud Powell hegedűművész részesült.


hír grammy daft punk



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása