2014.08.05. 09:15 – m.adi

Újabb halálesetek zenei rendezvényeken, ezúttal Amerikában

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Miután nemrég arról adtunk hírt, hogy Guineában 34-en meghaltak egy rapkoncerten, a hétvégén sajnos tragikus események történtek két, az Egyesült Államokban tartott zenei rendezvény helyszínén is.

Szombat délután Nas fellépett a Lollapalooza fesztiválon Chicagóban, aztán részt vett a tiszteletére rendezett afterpartyn a Bodi klubban. Hajnalban a klub előtt lövöldözés tört ki, amiben egy ember meghalt, egy másik pedig súlyosan megsebesült. A környéken járőröző rendőrök hallották a lövések hangjait, és üldözőbe is vettek egy a helyszínről menekülő férfit, de nem tudták elkapni. Ekkor egyébként Nas már nem volt a klubban, ahol nem sokkal az incidens előtt volt egy kis balhé, ami után a rapper elhagyta a helyszínt.

Egy nappal korábban, péntek éjjel a marylandi legendás koncerthelyszínen, a Merriweather Post Pavilionban tartott Mad Decent Block Partyn egy húsz éves srác meghalt, húsz embert pedig kórházba kellett szállítani a buliról. Aznap került kórházba egy tizenhét éves fiatal is, aki vasárnap este vesztette életét. A halálesetek, és a legtöbb rosszullét oka is drogtúladagolás volt. A Mad Decent, és a főszervező Diplo is együttérzését fejezte ki a történtek miatt, Seth Hurwitz a Post Paviliontól viszont ennél tovább is ment, és a részvétnyilvánítás mellett magáról a drogozó fiatalok jelenségéről is írt, amit talán érdemes idézni:

Our hearts go out to the family as they face the unimaginable. As a parent, it makes me horribly sad beyond words to think of a tragedy like this. We can spend every minute of the day making perfect sense to our children regarding the obvious perils of drugs, but sometimes it is impossible to convince them that this is relevant to their world. Youth feel invulnerable. Some refuse to believe they could be affected.

 

This drug epidemic is no longer confined to specific demographics, or time of day, or geography, or lifestyle. It’s just everywhere and, and unfortunately, this generation of teens and 20-somethings has not learned this lesson yet. It’s just heartbreaking. This particular type of incident is not the problem of those who should have known better…it’s the problem of those too young to believe it could happen to them. Sadly we find ourselves in the classic position of trying to tell kids not to do something they think is fun.


hír nas



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása