2014.08.25. 18:26 – dankógábor

Van egy világhíres rejtőzködő magyar a popszakmában

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

desmond-child-650-430.jpg

Azt tudtátok, hogy Desmond Child, a híres slágerszerző félig magyar? Én bevallom nem. Pedig ő maga ezt állítja a Dal+Szerző magazinnak adott interjújában:

Édesapám, Márfy S. József báró Budapesten született, ízig-vérig magyar úr volt. Édesanyámmal, a kubai dalszerző-költő Elena Casalsszal 1953 elején ismerkedett meg a venezuelai Maracaibóban. Én ugyanezen év végén születtem – igen-igen, nyugodtan tedd le a zsebszámológépet, már hatvanéves vagyok! Apámat rengetegszer meglátogattam budapesti otthonában, mindig is nagyon közel állt hozzám: nagyon lesújtott, amikor eltávozott közülünk néhány évvel ezelőtt. A farkasréti temetőben van eltemetve a családi kriptában. Anyám két éve hunyt el: a hatvanas évek eleje óta a Peer Music és a BMI szerzőjeként dolgozott és lett sikeres a latin zenei piacon.

Szóval még egy világhíres magyar ember, aki ráadásul azt állítja, úgy kéne nekünk magyaroknak betörni a popzene nemzetközi világába, hogy a svéd módszert követjük. Itt a teljes interjú.

Nem tudod ki ez az ember? Rengeteg dalt szerzett. Például ezt:

Meg ezt:

És ezt:

És még ezt is:


pop hír desmond chlid



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása