2014.09.13. 10:47 – dankógábor

Amikor az Apple rászabadította a világra a U2 nevű vírust

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Óriási az örvendezés az Apple illetve a U2 háza táján. Az euforikus hangulat oka természetesen az, hogy milyen rohadt sokan, több százmillióan töltötték le az írek új lemezét. Persze, letöltötték, mert az ember ha akarta ha nem, ott volt az iTunesában, illetve egész pontosan az iCloudjában. Nem ám úgy, ahogy sokan csinálták már ez előtt is, hogy azt mondták, itt van, tessék, ingyenes, kattints ha kell. Nem, a Songs of Innocence-ért kattintani sem kellett, ott volt az iTunes-könyvtárunkban, mint megvásárolt termék. Mondhatni alapból jár hozzá. Mint valami szoftverfrissítés. És hát mivel a U2-t rengetegen nem kedvelik, ki is akadtak rajta.

Például így:

Az új U2-lemez olyasmi, mint a chlamydia. Nem tudod, hogy van olyanod, amíg le nem ellenőrzöd.

vagy így

Ki gondolhatta azt a földön, hogy egy kitörölhetetlen U2-albumot rakni az iTunesra jó ötlet?

esetleg így

Kiírom cédére ezt a U2-lemezt csak azért, hogy aztán apró darabokra törjem, és elküldjem az Apple-nek.

A New Pornographers-es A.C. Newman így morfondírozott (a több U2-ról szóló twitjének egyikében):

Legközelebb egy felugró, kikapcsolhatatlan reklámban kéne a U2-lemeznek megjelennie. Vagy egy erősebb vírusban.

A legtöbb geek amúgy szintén egy új, U2 nevű vírusként hivatkozik a lemezre, amit Tim Cook Apple-vezér szabadított a világra.

Mindeközben a U2 tagjai meg röhögnek a markukban. Mit érdekli őket a sok háborgó, ők már régen megkapták a pénzüket a lemezért. Azt azért hozzá kell tenni, hogy az állítólagos 100 millió dollár nagy része, amit az Apple az íreknek fizetett, a (red) nevű segélyszervezethez került. Szóval úgy rugdossátok szegény Bonóékat, hogy azzal a AIDS-es afrikai gyerekeket is rugdossátok!

Szabó Zoltán indexes kollégánk útmutatója a U2-lemez eltüntetéshez:

Mi van akkor, ha hiszünk az Iphone-ban, de már a With or Without You is az agyunkra ment, és legszívesebben csákánnyal mentünk volna a rádiónak, ha elkezdte dalolni, hogy It' a Beautiful Day? Hát az Apple marketingesei szerint az cég és a U2 rajongóinak halmaza teljes átfedést mutat, vagyis vagy vegyünk egy Androidot, vagy kezdjünk el kételkedni a létezésünkben. Merthogy törölni azt nem tudjuk a Songs of Innocence dalait a telefonunkról. Számítógép és Itunes nélkül neki se álljunk, de ha van kábél, gép és szoftver is, akkor azért el tudjuk rejteni a U2-t a megvásárolt számok közül. Igen, használjuk a hide song opciót az Itunesban, és akkor nem érhetnek kellemetlen meglepetések, ha valaki átfutja a zenéinket a telefonon.

 


pop rock hír u2



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása