2014.10.22. 08:53 – Hirdetés

Súlyos hiphoparcok a Corvintetőn

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

cnn-hood-pride-video.jpg

Október 23-án Queens legsúlyosabb hiphopfigurái érkeznek Józsefváros kapujába egyenesen a keleti partról: a rímbe szedett kemény szavak szupersztár nagymesterei a Corvintetőn lépnek fel.

Ha valakikről biztos el lehet mondani, hogy a kemény szavakkal nem a levegőbe beszélnek, akkor az Capone és Noreaga. Első lemezüket, az 1997-ben megjelent War Reportot eleve nem is tudták közösen befejezni, mert Capone börtönbe vonult. Hogy ez mennyire ártott vagy használt az anyagnak, ma már nehéz megmondani, a többek között a Mobb Deep, Marley Marl és Tragedy Khadafi segítségével készült kőkemény underground nagylemez mindenesetre az év egyik legnagyobb sikere lett. Ezen szerepelt a queens-i duó LA, LA című száma is, amivel kivették részüket a keleti part - nyugati part viszálykodásból, ugyanis ez válaszként született a Dogg Pound keleti partot savazó New York New York című kordokumentumára.

Amíg Capone a sitten ült, Noreaga egyedül is robbantott, igaz, különböző jogi viták miatt immár NORE néven (azóta már a PAPI nevet is fel-felveszi) adta ki első szólólemezét. A ‘98-as N.O.R.E. számos közreműködője közül a Neptunes a legfontosabb, ugyanis a munkakapcsolat a mai napig megmaradt a CNN és a Pharrel WIlliams-Chad Hugo páros között, akár a tagok szóló-, akár közös lemezéről legyen szó.

Capone és NORE második albuma, a Reunion 2000-ben jelent meg, ezen szerepelt a DJ Premierrel közös bomba, az Invincble. Sajnos a lemeznek nem tett jót, hogy a megjelenését követően Capone ismét sittre került, pár évvel később pedig még hírhedtebb lett a duó: 2004-ben Lil’ Kim bandájával keveredtek kisebb lövöldözésbe New Yorkban, de végül szerencsére nem lett senkinek semmi baja. A lemezek közben változatlanul jöttek, NORE szuperslágere, a 2002-es Nothin’ (ez is egy Neptunes-alap), például már a harmadik szólólemezén jött ki, és akkor még nem is említettük számos kalandját, melyeket a reggaeton világában tett. A duó a kétezres évek elejét a Def Jam kiadónál töltötte, de az itt készült nagylemezük végül csak mixtape formájában jött ki (What Up 2 Da Hood Thugged Out), és Capone szólólemeze, a Pain, Time, and Glory is csak azután jött ki, hogy elhagyta a híres hiphopműhelyt.

Azóta két CNN-allbum készült még, a 2006-os Channel 10 (Busta Rhymes, Premier, Alchemist a nagynevű mellékszereplők), és a 2010-es War Report 2, ami átmenetileg keretbe is foglalta a duó munkásságát, ezután ugyanis hivatalosan is a szólókarrierekre koncentráltak. Tavaly viszont NORE bejelentette, hogy újra összeáll régi harcostársával, és bár azóta még nem adtak ki közös munkát, a Corvintető a közelmúlt hiphopindulói mellett a duó új cuccaiba is beleremeg majd.


hiphop hír capone-n-noreaga



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása