2014.11.26. 11:00 – Lángoló

Ilyen az akusztikus hiphop a Gyík zenekar felfogásában

Premier!

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Akkor gyorsan fussuk át a Gyík zenekar lemezpremierjéhez tartozó dolgokat! Az együttes 2012 elején alakult, stílusukat tekintve pedig az akusztikus hip-hophoz állnak a legközelebb.

Zenénket többek között a DubFx által már ismertté tett looper-pedál határozza meg, melynek segítségével az élőben előállított dob (cajon, beatbox) és basszus loopokra ketten gitározunk, az Mc pedig csak teszi a dolgát.

Ők a tagok: Nagy Viktor rapper-szövegíró, Balogh Borsa gitáros, beatboxos, cajonos, loopos, Lukovich András gitáros.

A lemezről ezt mondják:

Az album Dióssy Ákos segítségével készült 2012 és 2014 között a Citysound, majd a Metropol Studióban. Ez egy kronológiai lemez - olyan sorrendben fűztük össze a számokat, ahogy megírtuk és felvettük őket, illetve ráadásként egy remix is rákerült. A lemez ingyenesen letölthető majd a soundcloud-ról és a honlapunkról, de megrendelhető bakeliten is. A lemez borítóját a kétszeres Alfabéta-díjas képregényrajzoló, illusztrátor és író Lakatos István készítette.

A lemez:

A lemezbemutató koncert november 28-án lesz a Bem moziban.

Ja, és mivel kronológiai az album, ezért a tíz számból korábban négyhez készítettek klipet Fellegi Dénes és Kiripolszky Csongor segítségével:


premier pop rock hiphop hír gyík



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása