2015.03.26. 12:20 – dankógábor

Jön az új Amber Smith-lemez, egy dal már van is róla

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

amber_smith_2015.jpg

A lemez címe az lesz, hogy Modern, a lentebb hallható dalé pedig az, hogy Let Go. A megjelenés április 6-án, húsvét hétfőn lesz, érdemes lesz a Lángolót figyelni aznap, csak úgy mondom. Poniklo Imre, a zenekar vezetője pedig azt mondja, hogy 

Hihetetlen gyorsan jött össze ez az album - nem siettünk, július végén álltunk neki írni, és az eredeti terv az volt, hogy legjobb esetben egy évre rá (azaz 2015 őszére) készül majd el. Ehhez képest sorban jöttek a dalok, összeraktuk őket és novemberben fel is vettünk nyolc számot, melyekhez két instrumentális számot adtam hozzá én.

A lemez címével kapcsolatban is mondott dolgokat Poniklo:

A lemez címe - Modern - sok mindent jelent. Hangzásában, esztétikájában megidézi a nyolcvanas évek elejét, meg néhány előadót, akik rám/ránk hatással voltak. Akkoriban az ''modern'' és ''new wave'' volt, bar a modern szónak már akkor is volt egy kis anakronisztikus íze, hiszen már a huszadik század elején is modernnek hívták a művészeti irányzatokat. Úgyhogy mára ez a szó csaknem teljesen értelmezhetetlen. Ugyanakkor egy kis önironikus kikacsintás is: két éve változott a felállás, de úgy érzem ez most erőssé tett minket, és ez egyfajta újrakezdés is. A nyolcvanas években divat volt itthon ilyesmi címkékkel ellátni zenekarokat 'Új Skorpió, Modern Hungaria - szóval ez a Modern Amber Smith. Nekem a ''nagy'' Amber Smith-felállás óta ez a legerősebb line-up.

Igen, a line-up, amiről azt mondja a frontember, hogy emberileg és zeneileg is jól kijönnek egymással, nagyon működik a kémia.

Toof (Oleg Zubkov, a basszusgitáros) egy igazi titkos fegyver, sokkal több potenciál van benne mind zenészként, mind dalíróként, mint azt az ember hinne. Már a 2013 decemberi Another Way kislemezen is volt egy száma, de az új lemezen több dalban is társszerző.

Szóval nagy a lendület most az Amber Smith-ben. Jöjjön a dal, aki pedig élőben kíváncsi a zenekarra, az menjen el a Gozsdu Manó Klubba április 11-én.

A legutóbbi, 2012-es nagylemezt egyébként eléggé bírtuk.


indie rock hír amber smith



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása