2015.03.30. 12:45 – dankógábor

Jay-Z ma ünnepélyesen is elindítja a már jó ideje működő Tidalt

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Azzal van tele az összes külföldi híroldal, hogy Jay-Z ma elindítja a Tidalt, amit nemrég vett meg a norvég Aspirótól, és kimondottan a Spotifyjal akar konkurálni azzal, hogy itt CD minőségben is elérhető a zene. Egy rakás nagynevű zenész (Kanye West, Arcade Fire, Rihanna, Beyoncé, Nicki Minaj, Coldplay, Jack White stb.) is csatlakozott a kampányához azzal, hogy türkizre váltották a profilképüket a Facebookon és hasonló helyeken. Magyar idő szerint este 11-kor valami óriási bejelentés is lesz ezzel kapcsolatban New Yorkban.

Azért vagyok zavarba kicsit a Nagy Hír hallatán, mert bő két hete próbáltam ki az ide akkor érkező Tidalt, de most mindenki úgy csinál, mintha ma indulna az egész. Az akkori állapothoz képest annyi a különbség, hogy nem egy, hanem két csomagot kínál a zeneszolgáltató. Mp3 minőségűt 9.99 dollárét, illetve hi-fit ennek a duplájáért. Itthon ez most úgy néz ki, hogy előbbi 1499 forintba kerül, az utóbbi pedig 2999 forintba. (Eddig csak a jó minőséget lehetett választani.) Ráadásul az eddigi hét nap helyett most egy hónapot adnak ingyenesen, mindkét változatra.

Amit még észrevettem a gyors újratesztem alatt, hogy nincs külön desktop player, csak böngészőből lehet használni (azok közül is csak a Chrome támogatja a legmagasabb minőséget), illetve, hogy egy lemeznél például csak az első elindított dalnál van hatásszünet, utána akadás- vagy legalábbis várakozásmentes a lejátszás.

Szóval úgy néz ki, hogy Jay-Z újra akarja pozicionálni a Tidalt, és mivel ekkora feneket kerít az ügynek, komolyan gondolhatja a dolgot. Este minden kiderül.


streaming hír tidal



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása