2015.06.19. 15:32 – Nihil_AK

Merre tovább Morbid Angel?

A gitáros is kilépett a zenekarból

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

ma_x.jpg

Fogynak a Morbid Angel tagjai, mint pálinkafőzéskor a kristálycukor. A hét elején Tim Yeung dobos jelentette be, hogy financiális okokból kiszállt a bandából, most pedig Thor Anders Mythren, azaz Destructhor is leadta a munkakönyvét. Pontosabban felkérték a távozásra, de már egyébként is ki akart lépni tavaly. A death metálos szappanopera a hajtás után folytatódik, bónusz esélylatolgatással.

"Szeretném bejelenteni, hogy én sem vagyok már a Morbid Angel tagja, mivel a zenekar olyasvalakivel kíván dolgozni, aki az ő környékükön él. De igazából ez számomra a legjobb hír, mert az utolsó Európa-turné után,
még a tavalyi év végén eldöntöttem, hogy kilépek a Morbid Angelből."

Szomorkodásra igazából nincs ok, mivel Destructhor azt tervezi, hogy újraindítja saját zenekarát, a Myrkskogot, amivel a kétezres évek elején két kitűnő lemezt is készítettek, és ahol az énekesi feladatokat is ő látja el. Jövőre új albumot ígér, valamint turnékat és fesztiválfellépéseket is, ha így történik, akkor egy kitűnő másodhegedűs helyett kapunk egy újra aktív, nem megvetendő death / black metál zenekart. Jó csere.

Arra mindenesetre kíváncsiak vagyunk, hová vezet ez a mostani történet. Az tudható, hogy a Morbid Angelben Trey Azagthoth gitáros az atyaúristen, aki nem megy a szomszédba egy kis formabontásért, ugyanakkor Steve Tucker és David Vincent (a zenekar két mindenkori frontembere) egy zenekarban szerepeltetése még tőle is elég meredeknek tűnik.

Ha a sportközvetítéseknél szokásos esélylatolgatásokba bocsátkozunk, érdekes forgatókönyveket vázolhatunk fel. Az első, hogy Trey két Quake-maraton között nosztalgikus hangulatba került, és újra össze akarja hozni a Gateways To Annihilation lemez felállását. A helyi arc Erik Rutan személyében stimmelne, Pete Sandoval
dobosról meg kizárólag Vincent, és nem Azagthoth mondta, hogy a megtérése miatt nem kompatibilis a zenekarral. Ugyanakkor Rutan a stúdiójával meg a Hate Eternallal eléggé elfoglalt, és már többször is visszautasította, hogy újra teljes jogú tagja legyen a zenekarnak, de amúgy a hírek szerint jóban vannak, turnézásra is kapható, volt már példa erre. Ez esetben viszont David Vincent szólhat a feleségének, hogy kezdje el szervzeni a Genitorturers újjáalakulását, mert ő lesz a soron következő távozó.

ma_2.jpg

Richard Brunelle gitáros valószínűleg nem jöhet szóba, mert bár floridai, egyben visszaeső drogfüggő is. Az elmúlt években minimum féltucatszor tartóztatták le különböző illegális anyagok birtoklása miatt, és egyik alkalommal sem néhány vicces cigit találtak nála. Az ő visszatérése tehát kevésbé valószínű.

Sandoval viszont, bár egy ideje megtért, továbbra is emblematikus figurája a mindenkori Morbid Angelnek, a Terrorizer mellett vélhetően lenne ideje is a közös munkára. Ő elég nyilvánvaló választás lenne egy "vissza a gyökerekhez" lemezhez, pláne hogy korábbi nyilatkozatai szerint a legutóbbi Illud Divinum Insanus kísérletei neki nem nagyon jöttek be, és ha vele készül az anyag, sokkal több old school death/grind motívum szerepelt volna rajta.

Az utolsó lemez, nyilvánvaló érdemei mellett eléggé megosztotta a rajongókat, ezzel magyarázható lenne a visszakozás, és biztosan érdekes szerecsenmosdató nyilatkozatokat olvashatnánk a művészi integritásról meg a helyes útra való visszatalálásról.

Aztán az is lehetséges, hogy Azagthoth szeretne újra dalokat játszani az 1997 és 2003 közötti lemezekről, amelyekről az utóbbi évek során mindössze az egy szem Bil-Ur-Sag fért be a műsorba, vélhetően Vincent ellenállása miatt. Tucker visszatérése ebből a szempontból indokoltnak tűnik, hiszen ő nem csak a vele készült dalokat hajlandó előadni. Emellett az orgánuma is a hagyományosabb death metál felé húz, még egy pont a kevésbé kísérletező lemez mellett.

És persze az is lehetséges, hogy Treynek végképp az agyára mentek a videójátékok, meg a különböző pszichedelikus szerek, és legközelebb két frontemberrel techno és dubstep lemezt akar készíteni Very Morbid Angel néven, gépdobbal, aminek úgysem kell fizetni. Így könnyen lehet, hogy a korábbiaknál is nagyobb meglepetésekben lesz részünk, kedves nézőink.

Esélylatolgatásunk kettős célt szolgál. Egyrészt szerettük volna kipróbálni a bulvár újságírás egyik nagy vívmányát, amikor egy hír alapján nagyjából három és félezer karaktert írhatunk a semmiről. Másrészt, a kezdődő hétvége tiszteletére fel kívántuk idézni azt az érzést, amelyet a ma már minden közvetítés előtt nélkülözhetetlen félórányi ráhangolódó beszélgetés okoz, amikor évtizedekkel korábban lezajlott focimeccsekből és autóversenyekből következtetnek az aznap várható eseményekre. Köszönjük a megtisztelő figyelmet, a szó a stúdióé.


death metal esélylatolgatás morbid angel tagcsere destructhor



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása