2016.02.10. 15:37 – dankógábor

Beyoncé-ellenes tüntetés lesz New Yorkban

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Beyoncé rendesen kicsapta a biztosítékot legújabb, az NFL-döntő előtt egy nappal megjelenő dalával. A Formation teljesen váratlanul jelent meg, ráadásul kapott egy igen látványos klipet is, ezt:

A klip sokakat felháborított, voltak akik rendőrellenességet, voltak akik rasszizmust kiáltottak. A videó tele van utalással, ilyen például a fehérekből álló rendőrsorfal előtt álló fekete kisfiú, vagy az, hogy Beyoncé egy vízben álló kocsin fekszik. Előbbi a feketék elleni rendőri túlkapásokra utal, utóbbi arra, hogy a kormányzat nem tett meg mindent a New Orleanst elárasztó Kathrina hurrikán áldozatainak megsegítésében. De a klip egy dolog, még ha ez Beyoncé eddigi legpolitikusabb alkotása is. Az NFL döntőjének félidejében emelte a tétet.

Itt ő és a táncosai is olyan egyenruhában voltak, amit annak idején a Fekete Párducok nevű, főként színes bőrűekből álló, 1966-ban alakult polgárjogi mozgalom viselt. A Fekete Párducok szervezet eredetileg azért jött létre, mert elutasították Martin Luther King erőszakmentes esélyegyenlőség harcát, és inkább a rasszizmussal, erőszakra való uszítással vádolt Malcolm X nézeteiben hittek (később a szélső balos ideológiák hatottak rájuk). Beyoncé tánckoreográfiájában volt is utalás a nagy hatású, radikális polgárjogi harcosra, mikor a táncosokkal X-et formáltak a pályán. A Fekete Párducok egyébként gyakran keveredtek tűzharcba a rendőrökkel, az FBI pedig megfigyelte őket, 1982-ben szüntek meg.

Szóval Beyoncé ezzel háborított fel sokakat annyira, hogy február 16-ára tüntetés hirdettek meg a New York-i NFL-iroda elé. Ekkor indul ugyanis az énekesnő Formation nevű turnéjának jegyértékesítése. A tüntetés leírása idézi a New York Daily Newst, akik azt írták Beyoncé előadásáról, hogy az lényegében rasszista gyűlöletbeszéd volt, és egy jogtalan pofon a bűnüldöző szerveknek.

Rudy Giuliani, New York egykori polgármestere is annyira kiborult Beyoncé produkcióján, hogy meg kellett szólalnia. Szerinte ez nem volt az NFL döntőjébe való, mivel ez egy futballmeccs, nem Hollywood, és felháborító, hogy Beyoncé arra használta az egészet, hogy azokat a rendőröket támadja, akik amúgy az énekesnőt is, és Amerika minden polgárát védik.


pop hír beyoncé



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása