2016.07.08. 20:00 – Lángoló

Egy kis reggae, egy kis ska, egy kis népzene, és kész a StabilFrazír

Lángoló Premier

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

stabilfrazir.jpg

A bajai StabilFrazír zenekar 2011 óta zenél ezen a néven. Az alapító négyes fogat, Ódor Krisztián énekes, gitáros, Juhász Norbert gitáros, Hunyadi Gábor basszusgitáros és Kovács András dobos mellé az elmúlt években Tóth Viktor hegedűs, Tari Martin szaxofonos és Hegedűs Gábor billentyűs érkezett. A csapat 2016 nyarán kiegészült három fúvóssal, Vereb Jani harsonással, Földi Jácint trombitással és Csányi Latzy tenor szaxofonossal így a fix formáció tíz fővel áll színpadra.

A zenekar magja korábban is együtt zenélt a Strange nevű együttesben, ahol kezdeti négyes – dob, basszus, gitár és ének – lényegesen egyszerűbb, punkosabb hangzást produkált, de mivel az új formáció tagjaihoz közelebb áll a reggae, a ska és az ezekkel rokon műfajok, a StabilFrazír már ez utóbbiakból merít ihletet. Az együttes a hegedű és a fúvósszekció hangszereivel kibővítve új irányvonalat követ.

Az új hangzásvilág nem szűkölködik a ska, illetve reggae ritmusokban, de fellelhetők benne a magyar és balkáni népzene stílusjegyei is. A kizárólag magyar nyelven előadott saját szerzeményeik ironikus, kritikus, vicces, aktuális, nosztalgikus és örök érvényű üzenettel bírnak.

A StabilFrazír zenekart a Nemzeti Kulturális Alap és a Cseh Tamás Program egyaránt támogatja. Az együttműködés keretében 2016 kora tavaszától a zenekar stúdióban készíti bemutatkozó nagylemezét, melyről az első friss dal és a hozzá készült klip most debütál itt a Lángolón. Az új album várható megjelenése 2016. augusztus vége-szeptember eleje.

A posztot a Nemzeti Kulturális Alap és a Cseh Tamás Program támogatta:

cstp_logo.jpg


premier reggae folk ska hír stabilfrazír



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása