2016.10.03. 13:47 – Prieger Zs.

Squarepusher élő zenekara Budapesten

A titokzatos Shobaleader One álarcokban és elektronikus jazz-rockban utazik 

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

shoebleaderone.jpg

Tom Jenkinson azaz Squarepusher, a Warp Records élő legendája, félőrült zenebuheráló és mellesleg jó barátja Aphex Twin, akivel tán a mai elektronikus zene legmeghatározóbb és legkísérletezőbb alakjai. Régi zenéi a mai napig frissnek hatnak, ennek ellenére folyamatosan új dolgokon töri a fejét. Most éppen teljes élő zenekarral ad elő olyan zenét, amit akár programozottnak is vélhetnénk.

Jenkinson általában nagy magányos hírében áll, többnyire egyedül dolgozik, 2010-ben azonban megalapította legújabb mániáját, a Shobaleader One elnevezésű projektzenekart. Egy album és néhány koncert után Tom Jenkinson visszatért a stúdiók magányába, így az együttes pihenni kényszerült.

A haverokkal való zenélés öröme, a kísérletezés és az abból fakadó kreatív lehetőségek azonban továbbra is foglalkoztatták, így a múlt év végén visszatért a zenekari felálláshoz.

A nem megszokott formák, megoldások használata jelenti az igazi kihívást

– vallja Tom Jenkinson, ez pedig a Shobaleader One esetében nem jelent mást, minthogy gitárossal, billentyűssel és dobossal kiegészülve élőben játszanak korábban kizárólag számítógépek használatával előadhatónak gondolt zenét. A produkció színpadképe hűen tükrözi a zenekar eredeti koncepcióját: a zenészeket maszkok takarják, arcukat egyáltalán nem látni, és a jellegtelen fekete ruhák is azt a célt szolgálják, hogy a közönség pusztán a zenében rejlő energiákra, a zene befogadására koncentráljon, ne pedig a zenészek személyére. A zenésztársak kilétét tehát homály fedi, de az eddigi felvételek alapján a nemzetközi sajtó és a zenerajongók egyaránt feltételezik, hogy a Shobaleader One formációban a legkomolyabb nevek szerepelnek. 

De ami igazán lényeges az unikális produkció, ami egyszerre dobbasszus, progrock, jazz és Zappa-mániákus gitárzene és izgalmas agyamentség, október 10-én a magyar közönség előtt, a Bálnában is bemutatkozik a Fővám téren a CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál keretein belül. Nem akármilyen előadás és látvány, rockrajongók is készülhetnek:


jazz rock hír squarepusher shobaleader one



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása