2016.10.27. 10:00 – Lángoló

Így táncol a Mighty Fishers

Lángoló Premier

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

themightyfishers_photo_2016.jpg

Október 27-én, azaz ma, itt a Lángolón jelenik meg a Mighty Fishers harmadik kislemeze Newsteady címmel. A zenekar ötéves fennállása alatt, több jelentős mérföldkövet tudhat maga mögött, aktív résztvevője a hazai illetve külföldi klub és fesztiváléletnek. Zenéjük az autentikus közép-amerikai gyökerű zenéken kívül szinte minden zenei stílust magába olvaszt, de leginkább táncoltat. CéAnne, a zenekar énekesnője, a reggae, a rocksteady, a ska, a soul, a pop és megannyi stílusban kipróbált előadó. Október 28-án, pénteken egy lemezbemutató koncert keretében hallgathatjátok a legújabb számokat Budapesten, a Gozsdu Manó Klubban, de először jöjjön a premier, alatta pedig egy dalról dalra kommentár.

MEDITATION OF THE NIGHTINGALE

Roza Tamás (billentyű): Nagyon meg akart születni ez a dal, de nagyon sokáig tartott. Először volt meg a dallam ötlete, utána jött volna rá a szöveg, de végül is jóra hallgattuk, ének nélkül. Lehet, ez a motívum még visszatér később is, de akkor már szöveggel.

DIRTY BABYLON

Szélinger Anna (CéAnne/ének): Tavaly nyáron a Keleti pályaudvar mellett utaztam valamelyik busszal. Épp nagyon siettem. Rendőrök álltak sorfalat a menekülttömeg előtt. Döbbenet volt mindezt egy buszból végignézni, aztán pedig menni a dolgunkra.  Nem is feltétlen a konkrét politikai helyzetről, inkább azokról az érzésekről, indulatokról beszél a dal, amit az emberek szemében lehetett látni akkoriban.

NO QUESTION

Roza Tamás: Na nekem nagyon hiányzik a munkacíme ennek a számnak. Mindenesetre szerintem mindannyian most realizáltuk igazán, hogy kemény mondanivalója lett ennek a lemeznek.
Szélinger Anna: Nincs ember, akit ne foglalkoztatná az, ami körülveszi. Burokban élünk, a „rendszer”, a „Nagy Testvér”, „ők” a kollektív emlékezet saját javukra való módosítására törekednek. Emlékeznünk kell az igazságra… erről szól a nóta.

CAN’T FADE AWAY

Szélinger Anna: Egy volt-nincs szerelemről.  A dal, amiben majdnem megírtuk Jason Mraz méltán híres slágerét… 
Roza Tamás: …de meghagytuk neki a csillogást és átírtuk.

RESPECT YOURSELF

Szélinger Anna: Mások tisztelete az egyik legfontosabb megtanulandó dolog – ugyanilyen, mégis sokszor mellékesebb szál önmagunk tisztelete, ennek próbálunk hangot adni – ezért a dalszövegben a személyes névmások esetében tárgyeset helyett többször is alanyeset fordul elő.

A posztot az Nemzeti Kulturális Alap és a Cseh Tamás Program támogatta:

cstp_logo.jpg

A poszt az NKA és a Cseh Tamás Program támogatásával készült:

cstp_logo.jpg


premier reggae pop ska rock hír the mighty fishers



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása