2016.08.31. 17:37 – dankógábor

Oscar Pistorius a Die Antwoord új klipjében (18+)

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Na nem személyesen, hanem utalások szintjén. A dél-afrikai rave-rap-csapat frontembere, Ninja kapott olyan műlábakat az általa is rendezett klipben, mint a barátnője megöléséért elítélt szintén dél-afrikai futó, illetve a fürdőszobás jelenet is ismerős lehet azoknak, akik figyelemmel követték a bírósági tárgyalásokat (Pistorius ott lőtte le a barátnőjét).  Persze a klip a Die Antwoordhoz méltóan teljesen szürreális, drog is van benne, bélyeges leszbicsók, meg egy felvillanó pénisz is, bár utóbbinál nem lehet nagyon kivenni, hogy valódi-e. Mindenesetre NSFW, a biztonság kedvéért. A dalhoz tartozó nagylemez szeptember 16-án jelenik meg Mount Ninji And Da Nice Time Kid címmel. 


hír rap electro rave die antwoord 18+



2016.08.31. 16:00 – Gnosis

Sötét zúzda - Barishi-dalpremier

Lángoló Premier

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

barishi-live-02-morgan_laurie-day.jpg

A sötét, ámde modern metált játszó Barishi idehaza nem túl ismert csapat, viszont a mostani lemezükkel talán páran itthon is megszeretik őket. A hat éve alakult csapat második lemeze szeptember 16-án jelenik meg Blood from the Lion's Mouth címmel, amiről a korábban megjelent dal mellett most a egy újabbat is meg lehet hallgatni már. A dél-vermonti arcok zúznak, elszállnak, hengerelnek és hatalmas grooveokkal pofán csapnak, ha nem vigyázol!


barishi dalpre lángoló pre



2016.08.31. 14:21 – Gnosis

Megjelent az új New Model Army-nagylemez!

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

new-model-army-between-blood-and-wine-6632.jpg

"A világ legszimpatikusabb zenekara" nemrég jelentette meg immáron 14. albumát, Winter címmel. A New Model Army megérdemelten viselheti ezt a titulust, mert a kezdetektől igazi rajongóbarát együttes volt, a zenészek pedig sosem hőbörögtek, adtak aláírást bárkinek és közben simán mentek tovább várost nézni, és nem mellékesen persze csodálatos dalokat/lemezüket írtak pályafutásuk során. Alapvetően poszt-punkos, a bradfordi nihilből való kitörés jellemezte zeneileg és szövegileg a korai munkásságukat, majd később ezt tovább színesítették hegedűvel, törzsi dobokkal, elmélkedősebb, természetközeli szövegekkel, ami által mára kialakult egy csakis rájuk jellemző zenei világ amit mérföldekről fel lehet ismerni. Nincs ez másként az új lemezük kapcsán sem, amiről két dalhoz klipet is készítettek. Az egyik épp az a címadó tétel, ami méltó párja a Today is a Good Day című korábbi lemezükön található Autumnnak.


new model army



2016.08.31. 11:06 – Nihil_AK

Leves kecskefejből, egy majdnem tripla lemez, és egy tudat alatti plágium

Napi könnyű

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

0831_montage.jpg

Augusztus és egyben a naptári nyár utolsó napja a mai. Ezen a napon jelent meg 1973-ban a Rolling Stones Goats Head Soup című lemeze, melyen az egyik legnagyobb slágerük, az Angie is hallható. Tizennégy évvel később szintén augusztus 31-én látott napvilágot a Bad Michael Jacksontól. A Brothers in Arms és a Metallica az amerikai albumlisták első helyére került, az Oasistől a Be Here Now Angliában tette ugyanezt, George Harrisont pedig bűnösnek találták egy plágiumperben.


michael jackson napi rolling stones george harrison quincy jones the chiffons napi könnyű jimmy miller



2016.08.31. 10:02 – dankógábor

Most már nem titok, melyik magyar dalt ki szerezte

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

szeneszoveg_hu.jpg

A zeneszöveg.hu oldal eddig is informatív volt, most viszont, az Artisjussal együttműködve 40 ezer magyar dalnak kerültek fel az oldalra a pontos szerzői. Ez professzionális felhasználóknak nagy segítség, de egy átlag felhasználóknak is érdekes lehet, hogy melyik slágert szerezte például Presser Gábor és Adamis Anna, és nem pedig Kanye West, de még csak nem is Kóbor János. Szóval amelyik dal mellett ott van a kis Artisjus-logó, az hiteles, és még ISWC-kód (nemzetközi azonosító) is van hozzá (ez is a szakmai felhasználóknak fontos).


artisjus hír szeneszoveg.hu



2016.08.30. 16:58 – dankógábor

A Red Hot Chili Pepppers énekese most síró embert ölelget Budapesten

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Tiszta őrület, ami itt RHCP fronton megy ebben a városban. Tegnap ez, most meg a fenti, ismert gasztrobloggerrel történt eset. Csoda, hogy nem hülyülnek bele a rajongók. A koncertek ugye szeptember elsején és másodikán lesznek a Sportarénában, mi valószínűleg csak ott látjuk majd ezeket a híres embereket. :(


red hot chili peppers hír rhcp



2016.08.30. 14:00 – Borházy Amália

SZIN 2016: Egy kicsit több, mint a megszokott

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Ahogy 2003 óta minden évben, idén is megrendezték a Szegedi Ifjúsági Napokat augusztus utolsó hétvégéjén. A szervezés pár év kihagyás után visszakerült a városi ifjúsági házhoz, vagyis az azóta létrejött Szegedi Rendezvény- és Médiaközponthoz, túl sok változás viszont az összképben nem történt. Nagyon hasonlított az idei fesztivál a tavalyihoz, bár most valamivel több külföldi fellépőt hívtak és több helyszínen ment a buli. Sőt, idén lehetett részünk a SZIN történetének egyik legjobb és legkülönlegesebb koncertjében. Az alábbiakban többek között a Dubioza kolektiv, a 2Unlimited, AronChupa, a Foreign Beggars, valamint Jasmine Thompson, Kwabs és a Quimby koncertjeiről lesz szó, meg még sok-sok minden másról. Ez itt monstre beszámolónk az idei Szegedi Ifjúsági Napokról. (Fotók: SZIN Facebook)


pop rock fesztivál szeged elektronikus quimby szin koncertbeszámoló brains irie maffia sterbinszky budapest bár szegedi ifjúsági napok 2unlimited pixa badgirls foreign beggars dubioza kolektiv halott pénz blahalouisiana cloud 9+ wellhello kwabs aronchupa jasmine thompson katapultdj volvox rene lavice



2016.08.30. 12:02 – Hirdetés

Szombaton újra Hello Hurricane a Hajón

Nyerj jegyet a koncertre!

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

hh_image_03.jpg

Ugyan a Hello Hurricane jelenleg nyári szünetet tart, hamarosan visszatérnek a zenei vérkeringésbe és a SZIN után – 2016. szeptember 3-án- , az A38 Állóhajón adnak majd koncertet, a fővárosi rajongók nagy örömére. A csapat a Képzelt Város vendégeként lép fel és többnyire a What Can I Hide című, pár hónapja megjelent lemez dalaira számíthatunk majd. A koncertre most két olvasónk ingyen mehet be. További infók és játék a hajtás után. 


hirdetés koncert a38 nyereményjáték képzelt város progamajánló hello hurricane



2016.08.30. 10:53 – dankógábor

Egy hónap múlva itt az új Bon Iver-lemez, mutatunk három dalt róla

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

bon-iver-2016-640x812.jpg

Jó sokat kellett várni a Bon Iver-rajongóknak az agyonajnározott, 2011-es, Bon Iver, Bon Iver című lemez után. Ugyan Justin Vernon főnökről folyamatosan lehetett hallani, maga a Bon Iver 2012-től nagyjából három évet pihent. Szeptember 30-án viszont jön az új nagylemez 22, A Million címmel, és annyira készen van, hogy azóta be is mutatták Vernon Eaux Claires Music nevű fesztiválján. Aki nem volt ott, azok három már hivatalosan is kiadott dallal vigasztalódhatnak. A 22 (OVER S∞∞N) és a 10 d E A T h b R E a s T ⊠ ⊠ című dalokat ráadásul elvileg nem is abban a formában kapjuk meg, ahogy azok a lemezen lesznek. A legfrisebb 33 "GOD"-ban pedig Kanye West is vendégszerepel, de ez Vernon-rajongóknak nem lehet meglepetés, hiszen már már több éves közös múltja van a két zenésznek, és West dalairól is sokszor süt, hogy mekkora hatással volt rá a Bon Iver. Szóval itt van mindhárom dal alább.


folk bon iver pszichedelikus experimentális



süti beállítások módosítása