2016.01.03. 12:51 – Lángoló

Szövegcentrikus panaszkodóspop - Itt az Úrfi második klipje

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

urfi_promo16.jpg

Az Úrfi név mögött Száraz Bence áll, akit leginkább grafikai és filmes munkáiról lehet ismerni. Készít borítókat, klipeket, de kereskedelmi csatornáknak, filmstúdióknak is dolgozik ipari melósként. Ahogy ő mondja:

Világéletemben ezzel akartam foglalkozni. Életem három igazi szerelme mindig is a film, a grafika és a zene volt.

Viszont alkalmazott iparművészként azt vette észre, hogy semmit nem hoz létre a saját örömére, így elhatározta, hogy belevág valami teljesen személyesbe. Ez lett az Úrfi.

Mindig is olyan alkat voltam aki nehezen vagy rosszul kommunikálja a világ felé a problémáit, így ez számomra a tökéletes terápia. Egyszerre tudom magam újabb és újabb kihívások elé állítani, hogy fejlődhessen a produktum és közben feldolgozni a személyes élményeim. 

Szárazra rengeteg fajta zene hatott, de úgy gondolja, hogy a metál hatása letagadhatatlan. Viszont imádja a popzenét, az elektronikát és a rapet is. 

Amit én csinálok azt talán a "szövegcentrikus panaszkodóspop" írná le a legjobban.

A Sáskák amúgy a második klipje, az első évekkel ezelőtt jelent meg. Még ebben a hónapban elkezd dolgozni az első albumomon is Nóniusz Gáborral, aki nem csak a Sáskák felvételét és keverését végezte, de rengeteg hasznos tanáccsal látta el Szárazt. Alább a klip, még lentebb pedig Száraz gondolatai a dalról.


pop rock hír úrfi



2016.01.02. 11:33 – Boros Gábor

Kendrick Király és a Compton-Toronto vonal, avagy milyen volt a hip-hop 2015-ben

Ez volt 2015

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

kendrick-lamar-thescoure1.jpg

Egy évvel ezelőtt nagy vihart kavart A-Trak összegzése, amiben 2014-et a hip-hop egyik legjobb évének nevezte. A kanadai dj/producer/kiadótulaj írásában jól érvel, szakértelmét vétek lenne vitatni, mégis rengetegen tették fel a kérdést: hogy lenne az a műfaj legjobb éve, aminek a központi figurája Young Thug?! 2015-tel kapcsolatban jóval szerencsésebbek vagyunk. Leültünk autóskártyázni a többi zenei műfaj rajongóival, de a mi kezünkben van a Ferrari.


hiphop rap



2016.01.01. 19:20 – [MTI] Lángoló Gitárok

Meghalt Natalie Cole

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

nataliecole.jpg

Hatvanöt éves korában elhunyt Natalie Cole, többszörös Grammy-díjas énekesnő, Nat King Cole lánya. Halálának okáról nem közöltek részleteket. Annyit tudni, hogy 2009-ben veseátültetésen esett át és hepatitisszel is küzdött. Cole halálának hírét publicistája, Maureen O'Connor jelentette be. Nat "King" Cole lányának sikeres volt a pályafutása, bár részben apjának köszönhetőn. 1991-es lemeze 14 millió példányban kelt el és hat Grammy-díjat kapott. A lemezen apja legnépszerűbb slágereiből többet is énekel, sőt, volt egy duettje is az 1965-ben elhunyt édesapjával. Budapesten 2013-ban lépett fel, akkor egy rövid interjút is készítettünk vele.


jazz hír soul gyász natalie cole



2016.01.01. 13:35 – dankógábor

Rappelve, meztelen nők között indul 2016

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

kendrick-lamar-god-is-gangsta.jpg

Kendrick Lamar tarolhat az idei Grammyn. A To Pimp A Butterfly című lemezét 11 ilyen-olyan kategóriában jelölték. Az albumhoz már így is készített számos, igen impozáns klipet, most itt van egy újabb. A rövidfilm címe, hogy God Is Gangsta, és ugye ilyen című dal nincs is a lemezen. Szóval ez inkább egy kisfilm, amit Lamar zenéje fest alá. Ahogy már több előző, így ebben is van felnőtt tartalom, szóval csak 18 éven felüliek merjék megnézni a félmeztelen lányokat benne. Bónuszként pedig  egy szintén korhatáros rapdal, igaz ez csak szövegileg az az angolul tudoknak: az új Kanye West-dalhoz ide kell kattintani. Ugye, hogy csodásan kezdődik 2016!


hiphop hír rap kanye west 18+ kendrick lamar



süti beállítások módosítása