2017.02.22. 17:30 – dankógábor

Itt egy új At The Drive-In-dal + minden az új lemezről

de nem feltétlen örülünk neki

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

atthedrivein2017-630x400.jpg

Nem titkolózik tovább az At The Drive-In, mindent elárultak az új lemezről. A két legfontosabb dolog:

  • május 5-én jelenik meg
  • in·ter a·li·a lesz a címe

Alább pedig van egy új dal is, szöveges videó kíséretében. Ez lesz a post hardcore zenekar negyedik nagylemeze, csak éppen erre 17 évet kellett várni, mivel a nagysikerű, 2000-ben megjelent Relationship of Command után szélnek ment a zenekar, hogy legyen belőle Sparta, meg Mars Volta, meg később Antemasque meg isten tudja még micsoda. 

Aztán 2012-ben egymásra találtak ismét a tagok, csak mivel Omar Rodriguez-Lopez gitáros édesanyja pont abban az időben halt meg, így hangulatilag kissé felemsára sikerült a nagy visszatérés a szomorúan egyhelyben álldogáló, korábban viszont a színpadot felszántó zenésszel. Ezután ismét négy év szünet, egészen a tavalyi feltámadásig, amikor is némi kommunikációs zavar kíséretében turnét és új zenét jelentettek be. A zavar egész pontosan az volt, hogy Jim Ward, a zenekar alapító gitáros-énekese valahogy kimaradt az egészből, helyére pedig korábbi spartás zenésztársa, Keeley Davis került. A szakítás miatt háborgó rajongóknak van is némi igazuk, mivel ez kis túlzással olyan, mintha egy Black Sabbath-reunionból kimaradna Tony Iommi.

De mi nem ástuk el a csapatot, még az első, tavaly megjelent dal után sem. Csak most, egy kicsit. A dalokon elég erősen érződik ugyanis Ward hiánya. Nem elég, hogy hirtelen olyan a zene, mintha egy gitáros lenne a csapatban, de a zenekarra jellemző dupla ének, amit Cedric Bixler-Zavala frontember és Ward vittek együtt, szinte teljesen eltűnt vagy elég vékony lett.

Szóval ez egyelőre kissé kiherélt, az elvárásoknak megfelelni akaró rutinmunkának tűnik, de végleges ítéletet csak májusban mondunk.

Ez az új dal:

Ez jelent meg decemberben:

Ez meg az új lemez borítója:

atthedriveininteraliacover-768x768.jpg


hardcore hír post at the drive in



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása