2017.03.08. 11:00 – Lángoló

Lefejellek faszom - Bemutatkozik a 3Artz

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

3artz_01.jpg

Van olyan zenekar, ami érdekes és van olyan, mint a 3Artz-t. A három művész alkotta (Téglás István, Menyhárt Tamás, Marót PG) formáció most, Lefejellek című első dalával megmutatja, hogy milyen is az underground punk által inspirált zenéjük. Premier.

Ahogyan Téglás István tetováló-, festő- és szobrászművész elmondta:

Menyus kért meg, hogy legyek frontembere a Kata valami nevű zenekarának. Ekkor mutattam be PG-it és Menyust egymásnak, aminek az lett a vége, hogy elküldték egymást idegen égtájakra. Vicces látvány volt, ahogy néztem őket tőlem távolodva és szitkozódva járda két oldalán. Aztán a második találkozás mégis egy féktelen jammalést hozott, amire később írtam egy szöveget. Így nagyon gyors ütemben készítettük a számokat. Olyan zenét szeretnénk létrehozni, ami felszabadít. A lényeg, hogy a művészet összeolvadjon a zenével.

A 3Artz-ot legjobban a természetes zajok megkomponálásával lehetne leírni, amelyeket később ők játszanak fel, vagy jammelésekből illeszti össze a ritmusokat. Téglás István sok dolgot vesz fel váratlanul, ilyen a Lefejellek is. Ez is egy beszélgetésből jött, aminek az alap kiindulópontja, hogy valaki cigit kért.

Az elmúlt időszakban a 3Artz-t 15 dalt rakott össze mindenféle stílusokban. A cél a kifejezés.

Erről Téglás a következőt mondta:

Nem gondolkodom rajta, csak megtörténik. Az egyik számot például rajz ritmusokra vettük fel. A legtöbbször mély állapotban vagyok és energiák szabadulnak fel.  Pont ezért is furcs, hogy ilyen vicces számmal jövünk ki először.

Sok minden inspirál, ilyen a brazil jazz, vagy a törzsi zenék, amikor még a bennszülöttek énekeltek. Emellett nagy hatással van rám a punk, jó megélni, hogy újra van underground része és ennek mi is részesei vagyunk. Én sokat archiválok ezekből a munkásságokból, amit megélek különböző zenekarok révén. Most készítünk egy új underground játékfilmet is a korszak ideillő zenekariról, képzőművészeiről.

És akkor nézzük ezt az igazi kísérleti a dalt:


premier hír 3artz



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása