2017.03.22. 09:05 – Lángoló Gitárok

Számolj duplát - F(r)ish!-hírek és -miniinterjú + nyereményjáték

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

15109397_10153886594855426_1244141970841032807_n.jpg

Most hétvégén duplázik a Fish!, hazánk legnépszerűbb popmetál szalonzenekara, vagyis szombaton és vasárnap is fellépnek az A38-on, egyrészt megünnepelve a tavaly megjelent Idő van című lemezük évfordulóját, másrészt mert megtehetik. Egyébként az említett albumot szombaton faltól-falig elnyomják, szem és bugyi nem fog szárazon maradni. Ezen grandiózus buli okán, illetve mert már régen beszélgettünk a zenekarral, felkerestük az énekes/dalszerzőt, Kovács Krisztiánt, hogy mondja meg a tutit.

Mi történt a lábaddal?

Egy Megadeth-koncerten belerúgtam sajnos egy nagyobb kőbe, emellett a hosszú évek óta tartó dídzsézés, helyben állás meg az intenzív koncertezés sem tett jót, kicsit szétment a sarokcsontom, meg kellett farigcsálni. Most már ráállhatok nyolc hét fekvés után.

Fogsz dalt írni a történtekből?

Már van egy Kelj fel című dalunk.

Hogy jött ez az egész dupla koncertes dolog?

Február első hetében elfogyott az összes jegy az eredeti dátumra, úgyhogy a hajóval lebeszéltük a vasárnapot is. Pont egy éve lemezbemutatóztunk itt, szóval apropója is van. Jelen állás szerint a jegyek egynegyede maradt elérhető, egy vasárnapra ez azért elég menő.

Tavaly szinte az egész országot bejártátok, idén is hasonló intenzitással nyomjátok majd a koncertezést?

Igyekszünk kikerülni a mókuskereket, tavasszal szinte kizárólag az egyetemi fesztiválokat nyomjuk, ez eddig kimaradt, legalábbis ilyen komolyabb szinten. Nyáron alapos fesztiválozás, csak ősszel fogunk klubozni, remélhetőleg már jó pár új dallal. A színpadi intenzitás a műtétke miatt részemről majd egy hónap múlva tetőzhet, de addig sem a Cavalerás csoszogást tervezem.

A legutóbbi lemezetek lett a legsikeresebb, de a legjobb is? Melyik az a lemez, amire még mindig és melyik az, amelyikre már nem annyira vagytok büszkék (ha van ilyen)?

Én a Konzervzenét érzem a legkerekebbnek, viszont az Idő vanon vannak a kedvenc számaim. Mindegyikre büszkék vagyunk, nyilván a korai dolgaink megmosolyogtatóak lehetnek, de ez talán csak a Napalm Death esetében nincs így.

Hétvégén több metal lesz és kevesebb poén vagy inkább fordítva?

Ez sosincs eltervezve. Vasárnapra még tudsz jegyet venni, szombatra felírlak, aztán majd kielemezzük.

A zenekar lassan 11 éves lesz, annak idején gondoltátok, hogy rádiós dalotok lesz, a fiatalok kedvenceivé váltok és az egyik legnépszerűbb együttessé váltok idehaza?

Több is az, mint 11...valójában mindig azt mondták ránk, hogy pusztán a zene alapján simán 'befutott' zenekarnak kéne lennünk. Szerintem nem mi változtunk, a zene sem nagyon, inkább beérett a dolog és sokan csak pár éve fedeztek minket fel. A viccből íródott Ne is figyelj rám miatt nem lettek Halott Pénz-pólós rajongóink, szóval nem aggódom, sokan szeretik és értik a dolgainkat.

A Faith No More tribute zenekarod létezik még?

Nem, igazából nincs időm rá, a többiek meg szimplán lusták a folytatásához.

Tavaly az ’év producere’ díjat te kaptad, lett ez bármilyen hatással a munkádra, a szakmában jobban elfogadnak-e stb. ? Vagy csak kamu volt az egész?!

Nem lett. A szobor jól néz ki mondjuk, a felét majdnem odaadtam a Laskai haveromnak, aki segített a remixben. Csak fémből van, a flexet meg nem bírom. Ezért a dalért kaptunk tavaly Fonogram-jelölést, idén a lemezért nem, pedig volt itt Deezer stream rekord meg Mahasz lista meg minden. A díjak a szakmának szólnak, a Deezeren viszont a közönség hallgat, érted.

És akkor a nyereményjáték:

Kérdés: melyik Fish!-dal klipjében kap fontos szerepet egy biliárdgolyó és egy dobókocka?

Válaszok:

a, Gyere ki a rétre

b, Keep your secret

c, Ne is figyelj rám (Necc remix)

A helyes választ ide küldjétek: jatek@langologitarok.hu

Az email tárgya: FISH! Dupla dili

NYEREMÉNYEK:

- Egy személy kap egy páros belépőt a szombati A38-as koncertre és egy zenekari pólót.

- Egy másik szerencsés nyertes pedig a vasárnapi koncertre mehet el másodmagával és még egy zenekari bézbóz sapka is az övé lehet.

Határidő: március 24, péntek, 12:00.

Játszatok, nyerjetek, bulizzatok!

 

Számolj hármat című vadiúj klip a tavalyi lemezről:


interjú koncert fish! koncertajánló popmetál



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása