2017.09.06. 17:46 – dankógábor

Itt az új Apey & The Pea-lemez gonosz címadó dala

Lángoló Premier

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

apey23.jpg

Szeptember 11-én jelenik meg az Apey & The Pea eléggé várt őj nagylemeze, a HEX. Pár dal már kikderült róla, egy klipet is bemutattak, de még így, a megjelenés előtt öt nappal rádobnak még egyet, méghozzá a gonoszan hömpölygő, grunge-hatású címadót, ami itt a Lángolón mutatkozik be.

Három évvel az előző album, a Hellish után jön most ez a lemez, aminek a címe latinul az egyik legerőteljesebb kifejezés az átokra - melyet mind atmoszférában, mind mondanivalóban szeretett volna kifejezni a csapat. A zenekar ars poeticájának megfelelően viszi tovább a korábbi Hellish koncepcióját, amivel a pokol kapujáig jutottak, most pedig feltárják annak legmélyebb bugyrait is. Áron András gitáros-énekes így mesélt az új dalról: 

Egy otthon ülős, szívogatós péntek este alkalmával írtam a HEX első demóját, később elég sokat változtattunk rajta együtt a teremben, de már akkor is megvolt benne valami, ami teljesen elkülönítette a többi tracktől a lemezen. Érezni rajta azt a grunge DNS-t ahonnan 8 évvel ezelőtt elindultunk, de valahogy mégis van benne valami nyomasztó, aggasztó érzés, ami végig kíséri. A szövegét tekintve a az ősi hex, azaz átok szóból, kifejezésből kiindulva hoztam létre egy évezredek óta szunnyadó képzeletbeli Antikrisztust, aki felébred és visszakövetel mindent, ami a magáé, egyfajta környezetvédelmi romantika, biblikus sci-fi köntösben.

- mondja nevetve, és azt is leszögezi még, hogy továbbra sem sátánisták:

Az, ahogy a HEX a tíz próbatételen át vonszol minket lefelé a pokol hét hercegének vezetésével egészen a purgatórium legmélyéig, inkább csak egyfajta művészeti elképzelés. Úgy érzem, ez az eddigi legjobb lemezünk. 

Az Apey & the Pea szeptember 30-án, az A38-on mutatja majd be új lemezét, ami buli pedig nagyon úgy áll, hogy elővételben telt ház lesz. Az est vendége a Stubborn, aki szintén játszanak majd új dalokat a készülőben lévő lemezükről. 

Itt vannak a lemez további beharangozó dalai is:

A poszt megjelenését a Cseh Tamás Program támogatta:

cstp_logo.jpg


premier metál hír apey & the pea



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása