2017.09.16. 07:37 – Lángoló Gitárok

CAFe Budapest az Akvárium Klubban is

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

heidi_vogel.jpg

Október első péntekén ismét kezdődik a CAFe Budapest. Magyarország legnagyobb kortárs művészeti fesztiválján harminchat helyszínen rengeteg program várja a közönséget. A mai ajánlóban az Akvárium Klubban megrendezett eseményeket mutatjuk be nektek! 

A világzenétől az elektronikáig mindenféle stílus kedvelőit várja a CAFe Budapest Fesztivál és az Akvárium Klub. Lajkó Félixtől az Amsterdam Klezmer Bandig, a Rudimentaltól Carl Craigig rengeteg érdekes produkciót láthanak és hallhatnak a fesztivál látogatói, október 21-én pedig egy kivételes produkció debütál a NagyHALLban, benne az Anima Sound Systemmel és különleges vendégükkel, Heidi Vogellel.   

Budapest Ritmo Világzenei fesztivál - Október 6-8. 

A Budapest Ritmo 2017-ben is a meglepő egymásra találások, egyszeri csodák és felfedezések fesztiválja lesz. Három napon át, több színpadon szól majd a több mint húsz országból érkező világzenei fellépők muzsikája. A program, hagyományainak megfelelően, igyekszik összehozni es elsőként bemutatni a legjobb magyar es külföldi előadók közös produkcióit. Idén Lajkó Félix az elsöprő erejű lengyel népi-klasszikus vonósbandával, a Vołosival, a Söndörgő az Amsterdam Klezmer Banddel, Miczura Monika „Mitsou”, az Ando Drom egykori legendás énekesnője a tunéziai Jawharral lep fel. Rajtuk kívül Közép- és Kelet-Európa legjobbjai mellett Dél-Amerika és Afrika legaktuálisabb előadói zenélnek majd a város szívében, az Akváriumban.

Rudimental DJ Set - Október 12., NagyHALL  

A brit drum’n & bass formáció 2012-ben, az azóta szinén világsztárrá lett John Newman közreműködésével keszült Feel the Love című slágerrel robbant be. A következő évben már Mercury Prize-ra jelölték őket, es egy sor további elismerest is begyűjtöttek. A formáció nem vált egyslágeres zenekarra es olyan topénekesekkel vették fel dalaikat, mint Ella Eyre, Emeli Sande, Alex Clare, Foxes, legutóbb pedig James Arthurral dolgoztak. A mostanában a deep house fele is kacsingató Rudimental különböző felállásokban mar járt nálunk, mindig jó nagy adag vidámságot és pozitív energiát hoztak magukkal. Idén ősszel DJ set formájában térnek vissza hozzánk.

Carl Craig presents: Versus - Október 18., NagyHALL

A kreatív látnokként és elektronikus zenei ikonként aposztrofált Craig már több mint két évtizede folyamatosan bizonyítja zsenialitását. A detroiti születésű producer es Grammy-jelölt DJ úttörője a technónak: az elektronikus zene eddig járatlan útjait fedezi fel. Lelkesedése a zene iránt kifogyhatatlan, szeret a legkülönfélébb műfajokkal kísérletezni. Dolgozhat együtt rock-zenésszel vagy jazz-muzsikussal, a végeredmény mindig egy egyedi, carlcraiges egyveleg.

Craig legutóbb a zongorista csodával, Francesco Tristanóval, a párizsi Les Siecles zenekarral es Francois-Xavier Roth karmesterrel egyesítette erőit, hogy Versus című munkáját szimfonikus zenekari környezetbe ültesse át. Ennek az egyedülálló crossovernek lehetünk most fültanúi az Akváriumban.

Anima Sound System feat. Heidi Vogel: Jerusalem, My Love - Október 21., NagyHALL

Különleges ősbemutatóval és londoni vendégművésszel készül a CAFe Budapest rendezvényére az Anima Sound System. Az örökmozgó, minden zenei stílusban önmagát kipróbáló és pár évente szokás szerint teljes megújuláson áteső 25 éves együttes, amelyet inkább egy Prieger Zsolt köré csoportosuló gondolkodói műhelynek képzelhetünk el, mintsem “sima” popzenekarnak, tavalyi szimfónikus zenekarral közös MUPA-előadása és új, kísérleti elektronikában és videokunst-képiségben megmerítkező Stockhausen Syndrome című 2017-es lemeze és turnéja után ősszel teljesen más programmal örvendezteti meg közönségét. 

A csapat ugyanis a Café Budapest rendezvényén október 21-én, az Akvárium Nagytermében mutatja be Jerusalem, My Love című, black work-songokra és biblikus tematikájú spirituálékra épülő műsorát. Hogy az est még különlegesebb legyen, vendégük a Cinematic Orchestra zseniális énekesnője, Heidi Vogel lesz, akiről nemcsak a brit zenei sajtó beszél szuperlatívuszokban, hanem olyan kollegák is rajonganak érte, mint Jamie Cullum, sőt, nemcsak színpadokon, hanem milliók által nézett tévés személyiségek műsorában is szerepelt már, mint például Jimmy Kimmel. 

Az Evening Standard szerint Heidi általában mindenkitől ellopja a showt, hangja "a legmagasabb hegyekből és az óceánok mélyéről” szól hozzánk, lépjen fel akár soul- vagy jazzfesztiválokon, ismert énekesek vagy techno-producerek kíséretében. Olyan világsztárokkal dolgozott együtt, mint a Brand New Heavies, Roots Manuva, Bobby McFerrin vagy Isaac Hayes. Fellépett a londoni Metropolitan Orchestra-val és a Krakkói Szimfónikus Zenekarral, de énekelt a Royal Albert Hall-ban is. Heidi Vogel ráadásul a spirituálék és zsoltárok jegyzett szakértője és előadója, úgyhogy egyértelmű volt, hogy ráesett a Londonban is ismert és ott többször neves művészek (Asian Dub Foundation, JC001 vagy Jeremy Thompson) társaságában fellépő Anima Sound System választása, a művésznő pedig boldogan mondott igent a magyar zenekar felkérésre. 

Zavarbaejtő és magával ragadó este lesz: Biblia és elektronika, zsoltárok és hip-hop, az estet pedig az innovatív technojáról és az első hazai Boiler Room-fellépést prezentáló Farbwechsel oszlopos tagja, S. Olbricht fellépése vezeti fel.

A CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál eseményeiről és programjairól a fesztivál weboldalán és a Facebookon találhatók információk.


programajánló fesztivál művészet kortárs carl craig lajkó félix anima sound system akvárium söndörgő rudimental cafe budapest heidi vogel



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása