2017.10.09. 18:00 – Lángoló

A Kamilka és a Pesti Sikk zenekar szerint így van jól

Lángoló Premier

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

kamil_adi_portre_02.jpg

A Pesti Sikk zenekart Kiss Kamilka énekes-fuvolaművész és Lőrincz Ádám zongorista és zenei vezető alapították három éve. Kiss a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen végzett fuvola szakon, majd éneket és színészetet tanult. Ádám a Hermann, majd a Gorsium Zeneiskolákban tanult jazz-zongorát. Guinness Világrekordjával a világ legfiatalabb musical-zeneszerzője címet nyerte el. A két fix tag mellett a többiek session zenészként közreműködnek. Két fő zenei irányt határoztak meg, egyrészt saját, egyedi, igényes hangzás kialakítását, amiben nagy segítség, hogy mind a zenét, mind a szöveget a tagok szerzik. Ennek működő bizonyítéka, hogy a Jazzy Rádió dalversenyén 200 pályázó közül a 2. helyezést érték el dalukkal 2015-ben. Másrészt, küldetésnek gondolják továbbra is a magyar zenei történelmünk ápolását - régi magyar számok feldolgozását egyedi stílusunkban és ezeknek a daloknak a beemelését a koncertprogram műsorába. 2016-ban részt vettek az NKA - Cseh Tamás programjában, amit az induló és kezdő előadók számára hoztak létre. Hang- és képfelvétel elkészítésére, valamint ezek kommunikációjának megvalósítására kaptak támogatást. Az így megjelent album címe Pesti Sikk, alább pedig egy új dal mutatkozik be klippel együtt.

Az Így van jól című dalról ezt mondta Kiss Kamilka:

"Bézbólsapis” swing, tüllszoknyás funk, intellektuális rap és táncolható jazz, ami cool de van benne húzás, rozéfröccs és sanzon is. El kell engedni a folyamatos megfelelési kényszert, mert csak akkor tudjuk a saját életünket élni, ha szabadon tudunk gondolkodni, dönteni, alkotni! Azt szeretnénk kommunikálni a hallgatóink felé, hogy az önazonosság a legkirályabb és legfelszabadítóbb dolog, amit elérhet egy ember. Nem baj, ha túl ilyen, vagy kevésbé olyan. Nem baj, ha nincs tökéletesre effektezve az életünk, más kulturális, etnikai vagy vallási környezetből érkezik. Mi ebben hiszünk, akár egy zenéről, akár egy kiállításról, filmről vagy emberi személyiségről legyen szó.

Az új daluk, amely szerintük tökéletesen elengedi a megszokott kultúrpop vagy jazz gyeplőjét a Jazzy Rádió most zajló Dalversenyének TOP10-es döntőse lett. Szerintük talán ez is egy jel, hogy egyre jobban nyitnak az emberek afelé, hogy a hibáinkkal együtt vagyunk azok, akik valójában vagyunk, akiket a barátaink, családunk, alkotótársak szeretnek azaz:

A posztot a Cseh Tamás Program támogatta:

cstp_logo.jpg


premier hír kamilka és a pesti sikk



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása