2017.11.26. 13:00 – Lángoló Gitárok

Budapest - Cseh Tamás klasszikus dalát értelmezte újra a Folkfonics

Lángoló premier

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

_mg_9909_2_dualtone.jpg

Cseh Tamás első lemezének negyvenedik évfordulójára dolgozta fel a Budapest című dalt a Folkfonics, akik elsősorban magyar népdalokat ültetnek új, jazz, alternatív, funk hatásokból is táplálkozó környezetbe. A gyönyörű ívű, gazdag hangszerelésű újraértelmezés azoknak is mutathat újat, akik esetleg már évtizedek óta hallgatták azt az eredeti változatban. A Budapesthez a zenekar egy videóklipet készített, amit a folytatásban természetesen meg is nézhettek.

A Folkfonics gitárosa, Szabó Csaba így mutatta be a dalt: 

A Budapest negyven éve jelent meg a Levél nővéremnek című albumon, ez volt Cseh Tamás - és Másik János - első kiadott albuma. A kerek évforduló alkalmából emlékezünk rá feldolgozásunkkal. A dal kérdései, gondolatai a több évtizedes távolság ellenére bármelyik korba beilleszthetőek, ma ugyanúgy magáének érezheti a hallgató, mint negyven évvel ezelőtt. Nem elhanyaglható a kérdések és gondolatok témaindító alapja, a helyszínt adó, általunk imádott város, Budapest.

A feldolgozás az egy szál gitáros akusztikus kezdésből nagyon széles dinamikai skálát ír le a torzított gitárral, zongorával, vonósokkal megtűzdelt már-már patetikusan rockos hangzásig. A már megszokott Folkfonics-hangzás mellett, melyben fontos szerepet játszik a klasszikus,- elektromos gitár és a hegedű, teljesen új színt visz a dalba a férfi vokál és a zongora megjelenése. A szólóénekes Veres Ida volt, vokálon Havai Gábor, zongorán Kákonyi Árpád közreműködött. A felvétel a Tom-Tom Stúdióban készült, Dorozsmai Gergő vezetésével.

A videoklippet a Folkfonics tavalyi Két karodban videóját is jegyző csapat készítette: Jenőfi Dániel, Imre Tamás, Juho Rytkönen, Somay Áron, és Szamosi András.

Ezek után nincs más hátra, nézzétek meg a klipet! 

További információk a zenekar Facebookján és Youtube-csatornáján

A posztot a Cseh Tamás Program keretében az NKA támogatta:

cstp_logo.jpg


premier jazz folk cseh tamás alternatív videóklip feldolgozás folkfonics



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása