2017.12.07. 11:00 – Lángoló Gitárok

Half Note City - Modern betyártechno, avagy Nem az a Hold

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

hnc_2017_sajto_foto.jpg

A Half Note City tavaly májusban hozta ki Mindörökké című lemezét, amivel azóta körbejárták az országot több, mint negyven koncertet adva. POSZT című daluk egyszerűségében formabontó klipjét akkor itt, a Lángolón nézhettétek meg először. A videót azóta a Telekom Fenntarthatósági napján első hellyel díjazták legjobb klip és legjobb zene kategóriában, a zenekar pedig több mint egy éves kihagyás után új dallal jelentkezett, melynek címe  Nem az a Hold. Természetesen ehhez is készült egy videó, amit mai premierünkben meg is mutatunk nektek! 

A zenekar gitárosa, Makkay Imre így beszélt a friss dal, és a klip elkészüléséről: 

A Half Note City éppen új dobosát kereste nagyon, amikor a nyár utolsó napjaiban egy pénteki jammelésből hétfőre olyan zenei anyag lett, amihez azonnali forgatási kényszer párosult. Így történt, hogy a klip első felvételei hamarabb, már a Sziget Fesztivál utolsó éjszakáján elkészültek, minthogy a hangzóanyag rendesen összeállt volna. A felvételek nyilván várattak magukra néhány hónapot, de Nóniusz Gábor - Noniusz Productions - közreműködésével sikerült egy kiváló számot készíteni a menet közben készrevágódott kliphez.

A mára dallá és klippé vált modern betyártechno kellékei a következők: 360 fokos kamerás felvételek, amin egyértelműen látszik, hogy a Föld nem lapos, különböző égitestek, a komplett Sziget Fesztivál háttérnek, meg egy nem komplett betyár. A dal és a klip továbbviszi a korábbi Poszt című dal mondanivalóját, ahol a nép lányának meg kell küzdnie a technológiával azért, hogy korszerű maradjon, de egyedül ne maradjon. Mindezt már 3D-ben, hiszen a kockás füzetet felváltották a seprűnyélre szerelhető kartonpapírcsillagok.

Persze a téma halálosan komoly: ha nem úgy vannak a dolgok, mint régen, akkor mégis hogyan vannak?!

A zenekar mozgalmas időszakon van túl. Az elmúlt időszakban együtt játszottak a Kiscsillaggal, a Pál utcai Fiúkkal, a Honeybeasttel, Odettel, nyáron az Anna and the Barbies vendégeként álltak színpadra a Barba Negra Trackben. Az NKA-s pályázatoknak hála, a Half Note City több sikeres koncertet adott Aradon és Nagyváradon, és ha már ennyit ücsörögtek a turnébuszban, közben megírták a Cseh Tamás Program által szponzorált Hangszert a kézbe interaktív kiállítás hivatalos dalát is!

Hamarosan napvilágot láz a Nem az a Hold remixe is. A Half Note City néhány decemberi bulit követően 29-én zárja az évet a Gödör Klubban a colorStar vendégeként, immár új dobosukkal, Pécsi Ádámmal, akivel rendíthetetlenül íródnak az új dalok. 

A poszt megjelenését a Cseh Tamás Program támogatta:

cstp_logo.jpg


premier pop videó elektro új dal half note city



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása