2018.03.16. 14:05 – Lángoló Gitárok

Még egyszer, vágatlanul - Új dal és videóklip a Fangler's-től

Lángoló premier

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

fanglers_1.jpg

A maga nemében egyedülálló, egy snittben forgatott videóklippel jelentkezett a Fangler's. A budapesti pop rock zenekar első teljes albuma áprilisban érkezik, ennek előhírnöke a Még egyszer című dal, mely tavaly nyár óta stabil koncertkedvenccé nőtte ki magát a csapat bulijain. Dal- és videópremier bónusz miniinterjúval a hajtás után, melyben az énekest, K. Fangler Pétert kérdeztük a klipről, és a zenekar körüli aktualitásokról. 

Mit kell tudnunk az új dalotokról?

Bár a Még egyszer a hamarosan érkező album első felvezető dala, igazából még tavaly nyáron íródott. Ezúttal nem vontunk be külsős szerzőket, zenét és szöveget illetően is teljes mértékben saját szerzeményünk. Az újak közül ez volt az, amelyre mindenki felkapta a fejét a koncerteken, és barátaink közül is sokan emlegették a dalt, szóval biztosak voltunk abban, hogy erre fogunk klipet csinálni.

Hogyhogy te szerepelsz egyedül a klipben?

Úgy gondoltuk, hogy a dal személyes mondanivalójú szövege, amely a mindig újrakezdés témáját járja körül, úgy tud a legjobban megmutatkozni, ha ott ülök egyedül, és én adom elő az egészet. Nyilván ettől nem lett K. Fangler Péter és csapata a zenekarból, de elsősorban ezért gondolkodtunk most egy egyszemélyes videóban.

Tényleg vágás nélkül készült a videó?

Igen, az egész egy snitt, emiatt borzasztó nehéz dolgom is volt, nyolcszor vettük fel egymás után. Gyakoroltam rá nagyon sokat otthon, a tükör előtt, felvettem magam videóval, mert három percen keresztül énekelni egy kamerába sokkal bonyolultabb, mint ahogy azt első hallásra bárki is elképzelné. Ráadásul le kellett követni ugyanúgy a szöveget, ahogy a stúdióváltozatban is van. Bevallom, először, mikor visszanéztem magam, azt mondtam, hogy ez egy rossz ötlet volt, ne csináljuk. Aztán elkezdtem eltervezni előre az egészet, hogy ennél a sornál ide fordulok, annál oda nézek, és amikor már ott voltunk a próbateremben, rájöttem arra, ha a saját szövegemre koncentrálok, és azon gondolkodom közben, akkor lesz igazán hiteles az egész. Megpróbáltam visszarepülni az időben és újra átélni azt az időszakot, ami a dalt ihlette. Így sikerült végül egy nem megjátszott, természetes hatású klipet felvenni.

Hol dolgoztatok?

Az SPCA Visual Budapest fotóstúdiójában készült a klip, a képi világ Almási Bence operatőr munkáját dicséri. Nagyon jó volt ott dolgozni, és a profi stábnak köszönhetően hamar meg is voltunk. Nyilván az előzetes fényezésekkel, meg a nyolc nekifutással eltöltöttünk egy kis időt, de maga a felvétel időtartama nem volt vészes.

A lemez mikorra várható?

Az album elvileg két-három héten belül megjelenik. Most biztos, ami biztos alapon inkább három hetet mondanék, mert folyamatosan mastereljük az új dalokat, de április elején szerintem már megérkezik a teljes anyag. A lemezen kilenc szám lesz, nagyon kíváncsi vagyok, mit szól majd a közönség az új dalokhoz? Lesz rajta egy különleges, egy szál zongorás szerzemény is, szóval úgy érzem, kicsit kiléptünk a komfortzónánkból, és behoztunk olyan hangulatokat, amelyek eddig nem voltak ránk jellemzőek. Összességében jól megmutatja az anyag, milyen volt az elmúlt másfél éve a Fangler's-nek, amióta mi öten elkezdtünk együtt zenekarként dolgozni. A lemezbemutató koncert április közepén lesz a Kuplungban, ahová mindenkit sok szeretettel várunk.

A Fangler's tavasszal a Magna Cum Laude társaságában járja az országot. Legközelebb március 24-én, Kiskunfélegyházán lépnek fel, áprilisban pedig jön a lemezbemutató koncert Budapesten. További információkat a zenekar Facebookján találhattok! 


premier magyar pop rock hír új dal fanglers



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása