2008.12.02. 12:30 – frostdemon

Szatír vs Nero

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Satyricon – The Age of Nero
(Roadrunner)
2008

A mai keményzenei (és persze black metal) mezőny egyik legkifinomultabb tagja a norvég Satyricon. Lemezeiket mind a mai napig okkal várja sok ember, és többnyire sikerül is megugraniuk a saját maguk által magasra tett lécet. Az előző Now Diabolicalnál valami mégis elromlott. Ennél a korongnál egy kicsit megtört a lendület, a rajongók egy részének hatalmas csalódást okozott a minimalista, pár riffből álló, visszavett tempójú, (és ezekből kifolyólag) többnyire unalmas lemez. Ettől függetlenül koncerten mindenki egységbe tömörülve visította, hogy KING, de a szemekben mégis halványabb lett a sötét ragyogás.

Szerencsére nem kellett sokat várni, hogy jöjjön a következő lemez, ami, bár látszik a fény az alagút végén, sajnos ismét csak csalódás. Elfogadhatatlan ez az öreguras tempó, és még kevésbé az egysíkú önismételgetés. Ezeket a témákat már egyszer eladták a Now Diabolical lemezen, akkor sem jött össze.

A kezdő Commando nagyon jól indul. Azt hihetnénk, hogy végre visszatértek a helyes útra, de a folytatás nem ennyire pozitív. Sorba jönnek az unalmasabbnál unalmasabb, sablonos dalok, melyek tartalmazzák ugyan a sokak által annyira kedvelt zenekart, de sajnos csak nyomokban. Érthetetlen, hogy hová tűnt az a véna, amely a két zseniális, elsöprő erejű black metal mesterművet, a Volcanót és a Rebel Extravaganzát megalkotta?

Azért nem beszélhetünk tragédiáról, más zenekarok is okoznak csalódást, és valóban nem elvárható, hogy egy csapat mindig, mindenki számára a legjobbat hozza ki magából, de azt kell mondjam, ez csak egy közepes lemez, ami ugyan bombasztikus hangzással bír, mégis nagy hiányérzettel lehet csak végighallgatni.

www.satyricon.no

Szerintünk: (3/5)
Szerintetek: (3,7/5)

lemezkritika metál satyricon the age of nero



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása