2009.02.17. 09:37 – Dankó Gábor

Zeneletöltők Új-Zéland ellen

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Az új-zélandi kormány egy olyan törvényt akar február 28-tól érvénybe léptetni, ami jogot formálna a hatóságoknak arra, hogy az illegálisan zenét letöltőket leválasszák az internetről. Ezen számos Twitter-, Facebook-, és Mypace-felhasználó olyannyira felháborodott, hogy tiltakozásképpen profilképüket egy fekete kockára cserélték.

Mindezt a Creative Freedom Foundation (Kreatív Szabadság Alapítvány) találta ki, mert szerintük ezzel nem terjedhet szabadon a művészet, köztük a zene sem. Persze a legjobban azon háborodtak fel, hogy szerintük ezt a lekapcsolós dolgot a kormány minden fajta vizsgálat, és bizonyíték nélkül akarja véghezvinni a törvény alapján. Még dalt is írtak az ügy érdekében, amit itt lehet elérni a magyarázattal egyetemben, sőt, mindenkit biztatnak a remixelésre, és annak közzétételére.

Aki csatlakozni akar, annak csupán csak ezt a fekete kockát, illetve ezt a szöveget kell a profiljába beleaplikálni: „(your name) is blacked out: Stand up against "Guilt Upon Accusation" for New Zealand http://creativefreedom.org.nz/blackout.html

Tehát aki szolidaritást akar vállalni a Föld túlsó felén élő zeneletöltőkkel, az csatlakozzon, vagy egyszerűen terjessze ezt a bannert:

New Zealand's new Copyright Law presumes 'Guilt Upon Accusation' and will Cut Off Internet Connections without a trial. Join the black out protest against it!


letöltés hír új zéland



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása