2009.02.19. 15:00 – AronH

Club Venszdéj #6

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Erős kollaborációk sorozata volt az eheti termés is. A U2 új kislemezét remixelték, Dave Grohl és a Prodigy, Hot Chip és Joy Division Tiga és a Soulwax a klubban. A nagy nevek közös játékain túl pedig a már megszokott remixhalom, például MGMT japán felnőttfilm soundtrack stílusban, a magyar EKTIV újdonságai, a végére pedig John Frusciante szólóban szaggatja a szíved. Szubjektív szűrőnkön újra az alliteráció blogoszféra. Jobbat találtál a héten? Komment!

 

Whassup homies! Csapjunk a lecsóba egy kedvesen közhelyes klubszámmal a NONEWYORK jóvoltából, végén lassulásra hajlandóság, de végül aztán mégsem. No dance! 

 

Szorgosan leakelik  tovább az új Prodigy-lemezt. Hivatalos megjelenés február 23., Invaders Must Die a cím, egyesek szerint rockmetálpunk. Ez így egyben, elektronika nélkül, nahát! A linken található két szám közül a Running With The Wolves érdekessége hogy Dave „mindenhíresemberrelegyüttjátszom” Grohl (copyright by fá) dobol rajta, a Warriors Dance különlegesége pedig az, hogy jó szám. Az orosz csodablogot eddig is imádtuk, de Hi Web Sheriff! címmel Prodigyt szivárogtatni valószínűleg a legkúlabb dolog lenne még nyugaton is.

 

Valószínűleg lassan jönnek a kommentek hogy a U2 minket is megvett kilóra mert többet promózzuk már őket mint ők magukat, pedig az azért nagy szó. Mindenesetre itt egy remix az új, Get On Your Boots című kislemezhez a Crookers jóvoltából. Fura.

 

A klub profilját ismerve fura lehet a kijelentés, de legjobb dolog ami a Club Venszdéj szerint a popzenével történt eddig 2009-ben, az a Black Keys-ből reméljük mindenki számára ismerős Dan Auerbach szólólemeze. Hallgasd meg (majdnem) az egészet a mester myspace oldalán . Igen, köze sincs sem az Ed Bangerhez, sem a Boys Noize-hoz, sem az elektronikához, viszont Amerika minden korszakából és tájáról találsz itt zenei csemegét gitárokon és torzítókon és hangnemeken átívelve.

 

Aztán pedig tessék nektek blues-os country-s masszívütem alapú remix , hogy lássátok, hogy nem feltétlenül rossz az olyan. Az olló Memphis, az originál Jay Damn. De bezzeg a Johhny Cash-remixek!

 

Dolgoznak természetesen a hazai srácok is; a klubban többször megfordult EKTIV csapatból most a Dirty Monkeez és a Tits & Clits készített egy - egy  remixet a Sidechains Dance While You Can című dalához.

 

Hype Machine-en sokan kedvelték a Hot Chip Joy Divison feldolgozását. Listen To The Silence!

 

Tiga közelgő új lemezéről is hallgathatóak már számok. Ebben például a belga Soulwax (vagy a nem teljesen ugyanazt a projektet jelölő de azonosan duót takaró 2ManyDjs) is közreműködik, hosszab tíz percnél, táncos és lazán kezdődik.

 

Aztán Dan Deacon (<<<)lemeze is megjelenik lassan 3 éve készítés után, március végén. Annyi már az itt meghallgatható Woof Woof alapján is érződik, hogy érdekes albumra számíthatunk, egy remekül eltalált borítóval, a kisegér hang, élő dob, és idiótára szerkelt basszusok legalábbis minimum érdekes összeállítást ígérnek.

 

A még egészen frissnek számító Animal Collecive-lemezhez is érkeznek a remixek sorban. Ez itt például a klubba van szánva a HATCHMATIK által. My Girls!

 

Azt hiszitek hallottátok már a japán pornóhoz legközelebb álló európai zenét? Hacsaknem az Aeroplane MGMT remixéhez volt szerencsétek, nem hallottatok semmit.

 

A végére pedig a szép, ugyanis csak egyetérteni tudunk a hazai Kunk-os fiúkkal abban, hogy John Frusciante-t lehet szeretni és nem szeretni, azonban mindenképp elismerésre méltó anyagot tett le az asztalra az RHCP-s hullámvasút karrier mellett (közben!) is. Néhány elmés gondolat tehátolvasnivalónak az új szólóalbumról származó Song Of The Siren mellé itt.


pop rock electro club venszdej



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása