2009.02.27. 13:30 – mista

Új és megújuló műsorok márciustól a Petőfin

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Ezen a héten nem ajánljuk, hogy a kedves olvasó este hallgasson Petőfit, hiszen ma Jamie Winchester és Hrutka Róbert egyik koncertjét adja a rádió, mi pedig senkit nem szeretnénk arra buzdítani, hogy hallgasson egy zenekart, amelyiknek minden száma olyan, mintha valami mobilreklám zenéje lenne. A tavaly szerencsésen feloszlott banda helyett inkább elmeséljük, milyen új műsorokat indít az MR2 a közeljövőben, hátha akad majd köztük valami igazán jó is.

A legérdekesebb induló műsor címe Akusztik lesz, amiből rögtön következik, miről is szól majd az egész. Március harmadikától minden kedden este tizenegytől unplugged koncerteket ad az MR2, de nem ám úgy, mint az Eleven című, szintén koncerteket játszó műsorban, innen-onnan beszerzett anyagokkal, hanem kifejezetten ennek a műsornak a kedvéért, a Rádió legendás 8-as stúdiójában, közönség előtt rögzített koncertekről van szó. Ezekben a Petőfi weboldala szerint "a legjobb hazai élőzenés produkciók (...) csupa speciális dalváltozattal, koncertenként érdekes hazai feldolgozásdalokkal és egyedi vendégekkel" igyekeznek majd szórakoztatni a nagyérdeműt. Ráadásul a koncerteken a zenekarok "még soha nem hallott műveket is eljátszanak és megismételhetetlen duettek is születnek" köszönhetően a meghívott vendégeknek.

Az Akusztik első koncertjét március harmadikán este a 30Y adja, majd az elkövetkező hetekben többek között zenél például a Heaven Street Seven, a Hollywoodoo, a Fish!, a The Kolin, az Amber Smith, a Kiscsillag, Harcsa Veronika és még sokan (a június 16-ig pontos dátumokkal ellátott lista a kommenteknél olvasható). A Petőfi egyébként készített a műsorhoz egy közel tíz perces hangulatkeltő videót is, amiben megszólalnak a műsorban a közeljövőben játszó zenészek és a már eddig felvett koncertekből is hallhatóak részletek. Jó lett, úgyhogy érdemes megnézni.

Az Akusztik mellett érkezik még az adó programjába csütörtök esténkét tizenegytől a Passzport, ami Marton László Távolodó világzenei műsora. Szintén a csatorna weboldala szerint "az algériai raitól az urbánus klezmerig, a román tangótól a mexikói rancheráig, a korzikai polifonikus daloktól a mali bluesig - s persze mindeközben a hazai csillagokról sem megfeledkezve" lesz a műsorban nagyjából minden, ami alatt világzenét lehet érteni, bár a világzene, mint fogalom pontos definiálása egész biztos, hogy mindmáig senkinek sem sikerült. Igaz, az is tény, hogy a legizgalmasabb dolgok mind ilyenek. Mármint teljes pontossággal definiálhatatlanok.

Bombafilm címmel szerdánként tizenegytől egy, a címe alapján úgy sejtjük, a Kultúrfitnesztől különvált mozis-filmes műsort ad mostantól a csatorna, az ígéretek szerint "többek közt interjúkkal, recenziókkal és filmelőzetesekkel", valamint feltételezzük, hogy az olyan, már megszokott elemekkel, mint a "tízes skálán a bemutatott film mekkora durranás" típusú részek.

Ezen kívül átalakul az Éjféli Mix című műsor (rá is fér!), ami márciustól minden nap este kilenctől tizenegyig (végre egy, ami nem tizenegykor kezdődik!), szombaton pedig egészen hajnal négyig MR2 DJ Set címmel jelentkezik majd. Elnézve az mr2.hu-t, a műsorhoz továbbra is a már megszokott (és kicsit már meg is unt) nevek kapcsolódnak, olyanok, mint Palotai, Titusz, Karányi, Izil, Fine Cut Bodies, Gasman, és bár alapvetően nincs velük bajunk (igaz, Karányi Daninak néha kijárna egy-egy nagyobb füles), azért örömmel vennénk, ha az említett nevek mellett, hozzájuk hasonló gyakorisággal mások mixei is hallhatóak lennének.

Mindezek alapján végre úgy tűnik, a csatorna eljutott odáig, hogy megértse, attól még, hogy országos adóként hazai viszonylatban egyedülálló zenei kínálattal szolgálnak, nem árt, ha értékelhető, informatív, élvezhető műsorokat is készítenek, azon túl, hogy egész nap nagyon zene. Úgyhogy kíváncsian várjuk az új műsorokat, reméljük, hogy jók lesznek.


indie pop rock hiphop hír kiscsillag fish hollywoodoo electro heaven street seven 30y amber smith világzene titusz palotai mr2 harcsa veronika karányi kolin fine cut bodies



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása