2009.03.11. 09:13 – Juhász Edina

Buli, pia, nők - Eagles Of Death Metal-interjú Jesse Hughes-zal

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Március 16-án a Budapestre érkezik a rock & roll egyik fenegyereke Jesse Hughes, aki az Eagles Of Death Metal élén nyomja majd a talpalávalót a Dürer-Kertben. Hihetetlen nagy kínlódások árán, de sikerült telefonon elérni a frontembert valahol ott az amerikai sivatag közepén, de még a beszélgetés alatt is folyamatosan istápolt egy kiskorút, legalábbis a hangokból ítélve.

Na végre! Csak hogy sikerült a több századik próbálkozásra elérni téged…
Hát igen, bocs! A legelső alkalommal olyan beteg voltam, hogy beszélni sem volt kedvem, másodjára meg akadt egy kis hirtelen elintéznivalóm. Ilyen az, amikor az ember a sivatagban él. Most viszont tényleg nem panaszkodhatsz, már a második próbálkozásodra felvettem a telefont.

Milyen elintéznivalója lehet az embernek egy sivatagban?
Ha te azt tudnád…

Na jó, nem faggatózom. Azt viszont megmondhatod, hogy mennyire unod már a Josh Homme-val kapcsolatos kérdéseket?
Még bírom. A legjobb haverom, szóval nyugodtan kérdezz felőle is.

Ha te mondod. Miért nem játszik veletek soha élőben?
Mert sosem tudjuk úgy összeegyeztetni a koncertjeinket, hogy mindkettőnknek jó legyen. Annyit vacakol a Queens Of The Stone Age–ével, hogy ülhetnék otthon egész évben, ha rá várnék.

A dobosát viszont elloptad.
Jah, ő nem kell ezekhez a szöszmötölésekhez, és nincs kedve unatkozni otthon, így inkább jön velem partizni.

Itt a lehetőséged meggyőzni az olvasóinkat, hogy menjenek el a koncertetekre!
Oké. Szóval nagyon szeretjük a közönséget, különösen a lányokat, úgyhogy belőlük várunk minél többet. Továbbá, srácok, ez az este egy nagy rock and roll cirkusz lesz, jókat lehet táncolni, és hívtunk az előbb egy csomó csajt is, úgyhogy lesznek jó nők. Biztos nem kerül sokba, úgyhogy gyertek el. Olcsó lesz a sör is. Jófej a csapos. Meg jó a hely.

Ha te lennél az Eagels Of Death Metal promótere mit mondanál, miért vegyék meg a lemezedet?
Egyrészt, mert éhezem, másrészt támogatni lehet vele az olajválság elleni harcot, de aki csak szimplán jól akarja magát érezni, annak is jó.

Most jártok másodjára Budapesten, először a Sziget fesztiválon léptetek fel, most pedig egy klubban. Melyik áll hozzátok közelebb?
Mindenképpen a klubbuli. Az sokkal jobb szokott lenni. Mondhatnám varázslatosabb. Utána együtt lehet lógni az emberekkel, míg egy fesztiválon, főleg a nagyokon kimész, és le se szar senki, ha nem lóg a nyakadba a passod.

Az előzenekarotok a Haunts lesz. Ők milyenek?
Eléggé más zenét játszanak, mint mi, de egyáltalán nem rosszak. Mondjuk az lenne a tökéletes, ha szarabbak lennének, mert akkor mi sokkal jobbnak tűnnénk, de szerintem megéri időben érkezni.

Hányszor láttál már a színpadról csalódott Cannibal Corpse-pólós srácokat?
Még nem figyeltem. Színpadról is csak a csajokat lesem. A viccet félretéve igen, volt már példa, hogy igazi metál arcok készültek a vad pogózásra, aztán mindenki csak táncolt mellettük, ők meg totál össze voltak zavarodva, hogy ez milyen death metal már.

Minden fényképen napszemüvegben vagy, a klubokban is abban játszol?
Még szép! Sosincs elég sötét a coolsághoz!

Mikor borotváltad le utoljára teljesen az arcod?
Soha nem tennék ilyet! Én ezzel a bajusszal születtem. Sosem válnék meg tőle. Na jó, olyan 8 éve voltam legutoljára simafejű, de ritka hülye képem van úgy.

A csajok bírják a stílusodat?
Még szép! Nem? Te bírod?

Hajjaj! Oké, akkor mit kell tennie egy csajnak, ha meg akar veled ismerkedni koncert után?
Igazándiból nincs nehéz dolga, mivel mindig ott szoktam lógni a helyen a buli után beszélgetek emberekkel, remélhetőleg csajokkal, akik nyugodtan odajöhetnek hozzám bármit is csinálok. Elmondom a biztos tippet: vegyen fel jó szűk farmert, meg valami kivágott pólót. Ne öltözzön túl, utálom a felesleges sallangot.

Vannak vad bulik koncert után?
Mit értesz vad alatt?

Tudod, pia, nők…
Ja, az van mindig, de ezek nem is olyan vad dolgok! Biztos itt is lesz. Ugye a csajokat már előbb meghívtam, piát meg csak lehet ott szerezni nagy tételben.

Melyik a kedvenc országod ebből a szempontból? Hol a legjobbak a bulik?
Remélem Magyarország lesz, főleg ha összehozzuk ezt a bulit, amit előbb felvázoltam. Remélem sokan leszünk!


interjú pop rock eagles of death metal



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása