2009.03.13. 08:00 – Dankó Gábor

Amber Smith menni Amerika (interjú online klippremierrel)

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Jövő héten az Amber Smith elutazik az USA-ba, hogy ott két koncertet is adjon a South by Southwest fesztiválon, de előtte még megjelentetnek egy USB-kislemezt, rajta az eddig még nem hallott Time című dallal, illetve annak klipjével és remixekkel. Holnap ezt be is mutatják a Corvintetőn élőben, most pedig Poniklo Imre énekes beszél nekünk egy kicsit errőé-arról (plusz természetesen online klippremier itt alább a Lángolón):

Honnan jött az ötlet, hogy elővegyetek egy 2007-es dalt, ráadásul még klipet is gyártsatok hozzá?
A dal közvetlen az után született, hogy az Introspective lemezt megkevertük, és készen állt a kiadásra, így már nem fért rá. Ugyanakkor én személy szerint nagyon slágeresnek tartom, és már akkor azt gondoltam, inkább később „mérettessék meg" egyedül, mint a Select All és az Introspective dalok mellett vesszen el, mint albumtrack.

Mit kell tudni a Timeról?
Eredetileg egy duettnek indult a litván kiadónk fő üdvöskéjével, Jurgával, aki azonban másféle dallal szeretne majd kollaborálni egyszer.

Megjelenik majd máshogy is a pendriveon kívül?
Nem, ez egy speciális kislemez, igazodva a „kor szelleméhez". Ugyanakkor régimotorosok vagyunk, még kell a CD, és szerintünk azért nem teljesen elhanyagolható azok száma, akik szintén hallgatnak fizikai lemezt, úgyhogy a jövőben azért nem biztos, hogy csak így jelentetnék meg az anyagokat.

Amúgy mit raktok még az adathordozóra?
Két remixet, egyiket az Introspective-hez, másikat a Select All/Delete Allhoz, a Time videóját és új promoképeket

Elvileg itt egy Amber Smith-klipnek kéne lennie

Nemsokára mentek Amerikába. Ez hogyan jött össze?
Tavaly a Moog amerikai menedzsere itt járt a tavaszi „indie-turnén" és közvetve, mások segítségével jött össze a meghívás.

Mit vártok az úttól?
Legutóbb, ha a Moogot nem is tekintjük, a Kistehén példája mutatja, hogy bármi megtörténhet. Turnéztak kint, mennek megint és amennyire tudom felvételeket is készítenek odaát, és ez mindössze egy New York-i fellépés hatására. Tehát, akármi összejöhet. „Legrosszabb" esetben pedig játszunk két koncertet, egyet San Antonióban, egyet Austinban, a neves South by Southwest fesztiválon, amire büszkék lehetünk, és nem ígérkezik rossz élménynek sem persze.

A magyar Fonogram-díjnak elég sok negatív felhangja van a sajtóban. Ti hogyan éltétek meg, hogy megkaptátok?
Az első reakció sokk és hitetlenkedés, de persze örülünk. Nehéz kérdés, mert tisztában vagyunk azzal, hogy milyen a Fonogram felhangja és sok részben jogosak is azok. Ugyanakkor, ha úgy nézzük - és mi így nézzük -, a …khm… „szakma", akikről sejthetni, mennyire felkészültek a kortárs popzenéről, szóval, ha ők egy HS7, PUF mellett egy angolul éneklő zenekar lemezét választják 2008 legjobb alternatív albumának, nos, akkor azt hiszem az áttételesen elismerése és legitimálása a többi angolul éneklő zenekarnak is. És itt nem csak az indie-szcéna csapatairól beszélek, hanem például az Insane-ről is, akik a metal kategóriát nyerték meg.

A fellépést éveztétek a díjátadón?
Ami engem illeti nem, mert persze mindig ilyenkor jönnek a rossz dolgok és borzasztó beteg voltam akkortájt, előző nap, a próba után például szabályosan rosszul lettem. Nyilván ezt senki sem látja mögé, de azt gondolom a körülményekhez képest mi helytálltunk.


interjú exkluzív amber smith



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása