2009.03.21. 12:47 – frostdemon

Klipmegosztás retro (Demis Russos, Radiohead, Sabrina, Men At Work, Modern Talking, Moby Dick)

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Most kicsit lazulgatunk, mert erőt kell gyűjteni a következő heti válogatáshoz, ezért értőn nyúltam a múlt jeles videói után. Lesz itt Demis Roussos, Radiohead, Sabrina és Men at Work, de hazudnék, ha azt mondanám, hogy Modern Talking és Moby Dick nem lesz. Jól szórakozzatok, csak ne velem!

Demis Roussos – Good Bye My Love Good Bye

Kezdésképpen egy megnyugtató dal és a hozzá tartozó klip, ami olyan, mint egy nagy utazás. Egy különleges kis emberke nagy utazása. Rémes, de tanulságos. Számomra a legfontosabb észrevétel, hogy akkoriban, mikor ez készült, még nem voltak az előadóművészek „profi” playbackesek. Szegény Demis is rettentő idegenül mozog a tátogás területén és ettől egy kicsit retardált mozdulatokkal próbál meg fontos része maradni a kisfilmnek. Kezdetleges, de trú!

Radiohead – There There

A Radiohead nagyon sok fontos videót készített, de mind közül ez a legkevésbé ismert. Sajnálom, mert ha létezik nyomasztás, akkor itt sikerült megvalósítani. Ezek a kedves és mindenkinek gyerekkori emlékeket idéző kis állatkák nagyon depresszív környezetben bírnak exisztálni. A macskákat összeadó varjú talán a legsúlyosabb karakter, nyugodtan mondhatom. Ötlet, kreativitás. Ennyi.

Men at Work – Down Under

Aztán, hogy ne depizzünk teljesen, itt egy ugyancsak klasszikus és vicces mű, ami bizonyítja, hogy az ausztrálok is tudnak humorosak lenni. A Men at Work egy – számunkra – egyslágeres csapat volt, akik természetesen méltatlanul szorultak ki a látókörből, hiszen nem ez az egyetlen kiváló daluk. Most azonban a videó van teritéken, ami nagyon jól el lett találva. Látszik, hogy minimál pénzből készült és mégis imádjuk, mert szellemes. Ebből is kiderül, hogy a jó videó nem pénz kérdés.

Modern Talking – Cheri Cheri Lady

Az én korosztályom még emlékezhet a 80-as évek végére, mikor tombolt a Modern Talking-láz, aminek az egyik jele (vagy következménye) a butikos kultúra elterjedése itthon. Szinte érzem a geil vattacukor ízét, amit Modern Talking-kazetta vásárlás közben toltam a solymári búcsúban. Aztán nem vettem meg mondjuk, mert inkább egy Madonna került a zsebembe, de legalábbis ott volt a lehetőség. Ennek a kornak nagy pillanata ez a csapat és a most következő dal, amit minden általános iskolás ismert takaritó nénis verzióban. Talán ez lehetett az első videó, amit kazettára rögzítettem, hiszen már 1986-ban akadt felvevőnk. Így ez inkább csak emlék, mint jó klip, de ha megnézzük Dieter Bohlen mozdulatait nem tudjuk eldönteni, hogy most itt ki néz kit hülyének...

Sabrina – Boys Boys Boys

Most nézem, hogy a női előadók valahogy kimaradtak a szórásból, így korrigálnék. Itt ez a klasszikusnak nevezhető italo disco-dal, ami nem azért szerepel most, mert milyen jó. Talán sokkal fontosabb, hogy milyen hatással volt az éppen serdülő gyermeki énemre. Szenzációs vágások, kifejezetten drámai színészi játék és kiváló témaválasztás. Ez egy pazar klip...

Moby Dick – Keresztes vitéz

Akkor végül egy kis hazai metál. Azon belül is a variációk egy témára rovat. Nyilván az akkoriban éledező magyar klipes scene nem tudott mit kezdeni egy ilyen kemény csapattal. Ezért is készülhetett el egy ilyen videó. Ma ezt blue box-ban rögzítenék és teleraknák lovagokkal, vagy – ha az Ossian jut esetleg eszünkbe – egy lovagi étteremben pózolnának a király előtt. Vicces, de igazságos videó. Kiváló múltidézés.


radiohead modern talking sabrina klipmegosztás



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása