2009.03.26. 15:33 – AronH

Club Venszdéj #11

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Ahogy kettővel ezelőtt sok volt a szláv zene, most a svédek húzzák le a mérleget. Van még lakossági jellegű muszklizás, továbbá persze az újragondolások: The Smiths-, Bloc Party-, Lily Allen- és Franz Ferdinand-remix, remek videoklip Londonból,  Lady Gaga producereli az új Daft Punk-lemezt Thom Yorke bejelentése szerint. Szubjektív szűrőnkön a heti zeneblogoszféra. Ha jobbat találtál, alázz be alant!

Rizikós dolog The Smiths-számot remixelni, de valószínűleg még ha ilyen jól sikerül, akkor is jönnek sokszázan, hogy elrontottad. Szerintünk jól meg van vagdosva az a gitár. Bigmouth Strikes Again, David Starfire elgondolásában.

Igazi lakossági pumpálós trensz kerekedett ki az új Calvin Harris dalból Deadmau5 kezei alatt. Ez persze nem jelent rosszat, lehet mutatóujjal ejnyebejnyézni rá remekül.

Nem eheti, de mindenképp említendő a tavalyi Bloc Party-album frenetikus nyitószámának Villains-remixe. Az új albumot soksok nagy név öntötte új formába, májusban jelenik meg az eredmény. Jó ötlet, mert az erősen elektronikus lemez kiáltott a remixekért.

A Discobelle patriotizmusa svéd oldalról abszolút példaértékű. Hozzájuk kapcsolódóan két dolog a hétről, az egyik, hogy saját válogatást jelentetnek meg (jórészt persze svéd producerek számaival). A másik ez a tetszetős mix a szintén svéd dada life jóvoltából.

A Numero# duót (<<<) egy francia és egy kanadai férfiú alkotja, popos elektronikát játszanak, és már nem is újoncok, 2006-ban jelentették meg első lemezüket, azóta elkészült a soron következő Sport Du Combat című LP, amely április 14-én érkezik. Itt a nyitószáma.

És már megint a svédek! Most azonban csak részben, mert a francia antik szintimájer Daroc és a svéd DW állt össze egy kollaborálás erejéig. Az eredmény géphangos, lassú, nagyon romantikus szintizene, Hypnotic France!

Heti vizuális kedvencünk a londoni Society formáció videoklipje. Zeneileg is teljesen rendben van, kövér ütem, jó ének és pont annyi és annyira magas szinti ami egy ilyen popos dalba kell. Lassan de biztosan jön a nyár, na.

Duke Dumont nevére a kézzelfogható paranoia hangbéli megtestüléseként is felfogható Mystery Jets-remix óta kapjuk fel a fejünket. Így eleve biztos volt, hogy ha Lily Allen új albumáról hozzányúl valamihez, az minimum érdekes lesz.

Aztán itt egy remix az új Franz Ferdinand-lemezről leemelt számhoz a Dance With White Girls jóvoltából. A Kunkos fiúk nagy ellensége, a mélybasszus, a mélybasszus!

Nem zene, de vicc a legvégére. Haha.

És te mégis jobbat találtál a héten? Komment!


indie pop electro club venszdej



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása