2009.04.02. 14:00 – AronH

Club Venszdéj #12

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

A megszokottnál némileg több indie szerepel eheti írásos klubrendezvényünkben – a Yeah Yeah Yeahs, a Bloc Party, kevéssé ismert amcsik, köztük a stikkes dobos lánnyal és dobos barátjával, magyarok remixelnek magyarokat és külföldieket, sokadszorra tér vissza a 80-as fémjelzésű évtized, nyavalygás is van, és még! Ezen a héten sem volt zenehiány a blogokon, ha jobbat találtál, alázz be alant!

Folytatva a múlt hét ívét, itt egy újabb Bloc Party-remix a közelgő albumról, ezúttal a tavalyi nagy kedvenc Crystal Castlestől. Hunting Witches, persze, nintendokat most sem sikerült a sarokban hagyni de a vokálok egészen épek maradtak. Kár! 

A magyar Tits & Clits már szerepelt itt a klubban, ezért nem mutatjuk be őket még egyszer, hanem térjünk is a tárgyra: remixelték az Empire Of The Sun We Are The People című számát. Rögtön két verzió is lett belőle, extended, meg nem extended.
És ha már a heti magyar termésnél tartunk, a szintén Ektiv kötelék HeadShotBoyz (<<<) pedig Varga Zsuzsának készített remixét publikálta újonnan.

Azért van abban valami önirónia, amikor minden nyavalygásra kapható lányok kedvenc nyavalygója énekli minden fiú és lány nyavalygók alltime himnuszát nem? Nyilván kitaláltátok, Damien Rice énekli a Creepet Radioheadtől.

Az A-Ha Take On Me pedig valószínűleg elhasználhatatlan, ezúton is javasolnánk állampolgársági feltételnek, hogy valamilyen módon hozzá kéne tenni 18 éves születasnpunk alkalmából ehhez a remek számhoz, fel kéne dobni ezt a válságterhes politikai életet valamivel. Ki matekkal, ki zenével, ki jelmezzel. Univerzális önkifejezés, a The Twelves például fejingatós dobbal járult hozzá a poptörténelem eme klasszikusához. 

Kicsit eltértünk az ismeretlen gitárzenekaoktól itt a klubban, pótoljuk is ezt egy kicsit most ezzel a remek számmal a Pomegranatestől, Corrianders címmel. Csilingellő gitárok, nagyon garázs dob, kicsit mintha a Coldplay most kezdené, pincében, csórón. Szerethető.

Meg aztán vannak olyan zenekarok akikbe belefutsz és eszedbejut, hogy mi miatt érdemes leülni és hetente összerakni a klub anyagát minden más dolgod meg gondod ellenére. A chicago-i My Gold Mask (<<<) duó ez a kategória. Szarul szóló recsegő ropogó, visszhangos számaik olyan atmoszférát tesznek a dobos-énekes Gretta Roschner művésznő kantálásai alá, hogy az ember egy pillanatra nem is érti, hol jön a zeneipar nagy képébe a stúdió meg a mastering. Hát, ilyet is lehet. Itt  3 szám tőlük meghallgatásra, ez pedig a hivatalos olda ingyen letölthető számok linkjeivel.

Ha Erol Alkan és a Yeah Yeah Yeahs találkozik, abból jóeséllyel nem sül ki rossz. Nem is sült, ellenben sültek kövér szintik meg pumpálás. A MSTRKRFT szintén hozzányúlt, ők meg a saját formájukat hozták egy kicsit erősebb mosogépzaj utánérzéssel. Preview az Alkan verzióból és a teljes MSTRKRFT itt.
Az eredetit folyton törlik, de itt a listában jóeséllyel találsz belőle.

A Colouring In duót legtöbben a tavalyi év nagy durranásához, a Hercules And Love Affairhez hasonlítják. Nem alaptalan, de azért különbségek is akadnak. Teszteld a mostanság széthájpolt Intergalactic Romantic című számmal!

És te mégis jobbat találtál a héten? Komment!


indie pop electro club venszdej



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása