2009.04.12. 20:24 – Juhász Edina

Mi történt a jövő héten? – április 13-19.

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Banális megállapítás, de minden nap valaminek az évfordulója van. Nézzük meg kik születtek, kik haltak meg, illetve milyen kis, és nagy jelentőségű dolgok történtek a jövő héten. (Aki tud még a hétre vonatkozó eseményt a zenei világból, kommenteljen!)

Április 13.

A nap szülöttje: Hillel Slovak (RHCP) (1962), Marc Ford (The Black Crows) (1966)

1971: A Rolling Stones kiadta a Black Sugar című albumát, az első lemezt a saját lemezkiadójuk alatt, továbbá ez volt az első lemez, amin megjelent a jól ismert Rolling Stones logó, a kiöltött nyelv.
1980: A Grease című musicalt levették a Broadway műsoráról, ahol 3883 előadást élt meg, és több mint 8 millió dollár bevételt hozott.
2003: Madonna azzal szívatta be az illegális letöltést preferáló rajongóit, hogy az American Life album megjelenése előtt nem sokkal az összes torrent oldalt telenyomatták egy olyan változattal, amit ha megnyitott az ember csak azt halotta, ahogy Madonna lecseszi: „Mi a picsát csinálsz, ember?!”

Április 14.

A nap szülöttjei: Ritchie Blackmore (Deep Purple) (1945), Win Butler (Arcade Fire) (1980)

1971: Az illinois-i rendőrkapitányság egy drogprevenciós kampányban listát adott ki azokról a zenékről, amik droghasználattal kapcsolatosak. A listában a Jefferson Aiplane „White Rabbit”, a Procol Harum „A Whiter Shade Of Pale” és a Beatles „Lucy In The Sky With Diamonds” dala is szerepelt.

Április 15.

A nap szülöttjei:  Linda Perry (4 Non Blondes) (1965), Edward John O'Brien (Radiohead) (1968)

2001: Joey Ramone (Jeffrey Ross Hyman), a Ramones énekese 49 éves korában meghalt.
2003: A Wilhemina Artist Agency beperelte Beyonce-t, amiért az énekesnő nem passzolta le az 1 millió dolláros L’Oreal reklámszerződés után nekik járó 10%-os díjat.

Április 16.

A nap szülöttjei: Ian MacKaye (Fugazi) (1962), Dave Pirner (Soul Asylum) (1964)

1993: Dave Lee Roth-ot, a Van Halen énekesét elkapták a New York-i Washington Square Parkban mikor 10 dollárért marihuánát vásárolt.

Április 17.

A nap szülöttjei: Maynard James Keenan (Tool) (1964)

1965: Paul McCartney vásárlással töltötte a napot a londoni Portobello úton. Mivel sapkát, álbajuszt, napszemüveget és ballonkabátot vett fel, hogy álcázza magát, így mindenkinek feltűnt, hogy valami híresség, esetleg szatír lehet.
1973: Tito és John Jackson, a Jackson Five oszlopos tagjai egy beépített rendőrnél vásároltak lopott TV-t és hifi cuccot. Az üzlet megkötése után a sitten találták magukat.
1975: Elvis Presley megvett egy Convair 880 Jet repülőgépet a Delta Airlenestól 250 ezer dollárért, majd 600 ezer dollárt költött az újrabútorozására, így kialakított magának és Lisa-Marienak egy kis személyes sarkot, egy tárgyalót, és egy tánctermet is.

1998: Linda McCartney, aki amellett hogy Paul McCartney felesége volt, lelkes állatvédőként, és saját vegetáriánus ételmárkájával is elhíresült, meghalt rákban.

Április 18.

1995: Tony McCarrol, az Oasis dobosa telefonon értesült a menedzsmenttől, hogy a zenekar kirúgta.

Április 19.

A nap szülöttjei: Ruud Jolie (Within Temptation) (1976)

1980: Brian Johnson lett az AC/DC énekese


mi történt a jövő héten?



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása