2009.04.22. 09:41 – Dankó Gábor

Budapesten a Nine Inch Nails

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

A két évvel ezelőtti budapesti fellépésük után, a Nine Inch Nails idén újra hazánkba érkezik, ráadásul most nem is fesztiválfellépésre, hiszen az adatok szerint a Syma csarnokban teszik tiszteletüket Trent Reznorék július 24-én. Jelenleg az ipari rock atyaúristene éppen búcsúturnéját tartja (Reznor picit visszavonul) a Jane’s Addiction társaságában, de persze ez a felállás csak az USA-ra vonatkozik, plusz néhány angliai dátumra. Mindenesetre elmondhatjuk, hogy a pihenés előtt jó alaposan körbejárják a világot. Kis történelem:

A NIN-t 1988-ban alapította Trent Reznor, ami lényegében egyenlő is vele, hiszen a lemezeken mindent ő csinál. Persze vannak viszonylag állandó segítői, főleg koncerten, mint például Robin Finck gitáros, aki már 1994-ben feltűnt mellette, de jelenleg is éppen vele turnézik. 2005-ig rendkívül erős zaklatottság, és igen erős drogos befolyás jellemezte a lemezeit, de lehet mondani, hogy a With Teeth albumon szakított ezzel, és inkább a társadalom problémái felé fordult az önmarcangolás helyett.

A 2007-es, koncepciózus Year Zero volt a szakítása a kiadókkal, és már ennek turnéján elkezdte ezeket a cégeket szenvedélyesen ostorozni. Ekkor léptek fel a Szigeten is, ráadásul a rajongók nagy örömére Reznor nem játszotta az érinthetetlen szupersztárt, hiszen a közönség közül figyelte a kezdeti lépéseire igen erősen ható Skinny Puppy koncertjét az egyik sátorban.

Azóta leginkább azzal hívja fel magára a figyelmet, hogy szinte ingyen adja a dalait, amiket szabályosan ont magából. The Slip címmel konkrétan egy egész lemeznyit adott 2008-ban ajándékba a rajongóknak „ezt a kört most én állom” felkiáltással.

A mostani NIN-Jane’s Addiction turnéra is letölthetővé tettek két eddig stúdiófelvételen meg nem jelent dalt, amiket már a With Teeth turnéján is játszott. Itt tartunk most, jelenleg éppen búcsúzkodik, de ki tudja mit tartogat még, mielőtt elkezd pihenni.

Kis ízelítő NIN-laikusok számára:


rock hír nine inch nails



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása