2009.05.02. 14:13 – frostdemon

Klipmegosztás (Sinead O’Connor, Milli Vanilli, Sandra, Pink Floyd, Twisted Sister, Sepultura)

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Na, most aztán lehet miről beszélni, hiszen lesz Sinead O’Connor, Milli Vanilli és Sandra, de azért akad jó is, mint pl. a Pink Floyd a Twisted Sister és a Sepultura. Jó szórakozást!

Sinead O’Connor – Fire Of Babylon

Sinead O’Connor nevét a világhíres Nothing Compares 2 U című dal miatt ismerhetjük, és nálunk ezzel ki is merült az ismertsége, ami kár, mert valójában nagyon kreatív és izgalmas albumokat alkot. Ami miatt most itt szerepel az a Fire of Babylon videója, amit a legnagyobb kedvencem Michel Gondry készített. Aki ismeri Gondry korábbi műveit, az azonnal megmondja ezt. A meseszerűség ilyetén kifordított és nyomasztó megjelenítése az ő műveinek sajátja. Legjobb példa továbbra is Björktől az Army Of Me. Pazar…

Milli Vanilli – Girl You Know It’s True

Gondolom mindenkinek megvan ez a szar. Annak idején óriási felháborodást váltott ki, mikor kiderült, hogy a Milli Vanilli duó mindkét tagja báb. Csak tátognak és táncolnak, hiszen énekelni nem tudnak. Akkoriban ez még újdonság volt, legalábbis nem volt ennyire általános, mint manapság. A háttérben Németország legnagyobb pop istene áll, aki producerként hihetetlenül sok ehhez hasonló szemetet adott a világnak. Mondanom sem kell, hogy Frank Farian kegyetlenül nagyot kaszált velük. Ami meg a két tagot illeti, hát nem sok mindent tudok elmondani. Egyikőjük Rob Pilatus 1998-ban túladagolta magának a gyógyszereket (feltehetőleg öngyilkossági szándékkal), a még élő Fab Morvan pedig megszállottan próbálja bizonygatni, hogy nem csak egy báb volt anno. A videó a kor minden igényét kielégíti és egyben új idők előszele is volt. Szexi fiúk táncolnak és közben iszonyú szerelmesek. Nem sok, de akkor elég volt, hogy az egész világon taroljanak.

Sandra – Hi Hi Hi

Ha már a németeknél tartunk, nem szabad kifelejteni a gyerekkorunk egyik legalapabb videóját, ami valószínűleg egyike volt a Zenebutik öt nyugati klipjének, ezért folyton ezt adták, mikor nem volt mivel kitölteni a műsoridőt. Én legalábbis erre emlékszem, hiszen biztosan ez volt az első videó, amit felvettem a tévéből és napi ezerszer néztem meg és rángatóztam rá, maradandó károsodást okozva a környezetemnek. Nekem ez a videó volt akkor a Nyugat, bármit is jelentsen ez. Ami kétségtelen, hogy Sandra a kor egyik legnagyobb női idolja volt és az nagyrészt a férje (Michael Cretu, aki később az Enigma frontján tér vissza) által írott daloknak volt köszönhető.

Pink Floyd – Comfortably Numb

Mint arra gyakran utalok, a videók nagyon jól mutatják be egy adott korszak hangulatát. 1979-ben megszületett a rockzene történetének egyik legnagyobb hatású műve a The Wall. A Pink Floydnak nem az volt az első és nem is az utolsó remekbeszabott lemeze, de kétségtelenül a legismertebb és a legelismertebb. A Comfortably Numb című dalhoz készült videó tulajdonképpen a lemez alapján készült filmből lett összerakva.

Twisted Sister – We’re Not Gonna Take It

Ha már nosztalgiázunk, akkor nem maradhat ki ez a klasszikus. Szintén a Magyar Televízióban láttam és azonnal eldöntötte, hogy mi is akarok lenni. Hát rokker. Az arcok meglehetősen viccesek így utólag, de akkoriban ez volt a legkeményebb, amit el lehetett képzelni. Te, hallod! Te tényleg ököllel ütöd a dobot? De kemény vagy!

Sepultura – Roots Bloody Roots

Talán erről a videóról sem kell sokat mondani egy metálosnak, hiszen annyira alap. Ugyancsak egy korszak legfontosabb szülötte volt és mai napig komolyan hat, elég csak megnézni egy-két modern metal bandát. A Sepultura legnagyobb ötlete a brazl népzenei elemek beemelése a muzsikába, ami természetesen a videókban is helyt kapott. Ezzel valóban különlegeset alkottak. Olyannyira, hogy még kiváló paródia is született róla, köszönhetően a német J.B.O. zenekarnak, akik valami olyasmik odaát, mint nekünk az Irigy Hónaljmirigy. Csak ők tényleg viccesek


pink floyd sepultura twisted sister sinead o connor sandra klipmegosztás milli vanilli



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása