2009.05.17. 19:22 – -dj-

A hét dala (Chickenfoot - Oh Yeah)

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

A hét dala rovatban egy supergroup vendégeskedik. A Chickenfoot tagjai: Joe Satriani, Chad Smith, Sammy Hagar, Michael Anthony. A tagokat nem mutatjuk be, nem örülnénk neki, ha ez fontos lenne, hiszen kábé rockzenei alapműveltségről van szó. A zenekar myspace oldalán három dal hallgatható meg a júniusban megjelenő debütlemezről. Ezek közül önkényesen emeltük ki az elsőt (Oh Yeah), hogy ízekre szedjük.

Az egyáltalán nem fantáziadús cím egy szimpla hard rock számot takar: egy klasszikus, lüktető alaptempó, egy klasszikus alapriff, verze-refrén-verzén-szóló-refrén felépítés, semmi csicsa, vagy felesleg. Ami kiemelheti ezt a dalt mondjuk a kevéssé ismert, de elszánt Frontiers kiadó futószalagon tolt hard rock zenekarai közül, az a zenészek tudása. Félelmetes, hogy egy ennyire pőre rocktémát is mennyire ízesen, profin, feszesen nyomnak, senki nem villog, még Satriani is alázatos, hiába penget el egy (persze) ütős szólót. Sammy Hagar hangján sem jön át az az unszimpatikus modor, ami rá jellemző, a feeling nagyon is megvan benne.

A probléma nem is ezzel a dallal van, hanem, hogy a többi alapján nem lesz túl változatos a cucc, de ez már nem a rovatunk témája.


rock chickenfoot a hét dala



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása