2009.07.02. 10:32 – AronH

Club Venszdéj #21- 2009 június

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Eseménydús június van mögöttünk, megvolt a pozsonyi Wilsonic és a győri Dumdum fesztivál, megéltük a T.Raumschmiere földi poklát az ingyenes bulik minden hátulütőjével együtt, a Kollektiva vízre ment, majd tengeribeteg lett, a blogok tele jobbnál jobb zenékkel. A napsütésre pedig rátelepszik Jacko halálának király méretű sötét árnyéka. Elektro-fókusszal merítettünk a zeneblogokról a nyár első harmadára, ha jobbat találtál, alázz be alant!

Kezdjük a hírrel, amit persze már mindenki hallott; múlt héten meghalt a popzene császára.Michael Jackson életét és munkásságát ennek kapcsán többen több helyen kiválóan összefoglalták, nem is merülnénk el benne, emlékezés gyanánt azonban itt van két Jacko-közeli ritkaság. Egyik a Billie Jean 1981-es otthon készített demója, a másik pedig lassú-fájdalmas Billie Jean, Chris Cornelltől.
Ha megvoltak a sóhajok, továbbmegyünk kiváló remixekre a Fake Blood háztájékáról. Ide kattintva találtok egy remek The Kills újrakeverést, de van itt Little Boots és Count and Sinden is.
 
LehtmoJoe új albuma a napokban jelent meg, de addig is egy másik albumot is megtöltő mennyiségű ingyenes remixekkel árasztotta el a világot, köztük ezzel a Smashing Pumpkins újradolgozással. Cherub rock, nagyon bólogat.
 
Akinek pedig a nyáron megadatik, hogy hátradőljön egy homokos tengerparton, csajokat/pasikat stíröljön, és már a lubickolást is megunta a hálátlanja, annak szívből ajánljuk a Grizzly Bear-es Daniel Rossen Waterfall című számát, a heverészés megkoronázása gyanánt.
 
Itt pedig egy egészen valószínűtlen összefogásból született egészen kellemes szám - a Danger Mouse és Sparklehorse által közösen készített Little Girlt a The Strokes-ból ismert Julian Casabalancas énekelte fel. Forrósági zene, ez meg kinek az ötlete volt?
 
 
Irigykedve mutatjuk be a svéd Dada Life duót - ide kattintva találtok tőlük youtube videót is, a leírás szerint pedig bár nem sötét, amit csinálnak, pályatársaiknál jobban érződik benne az éjszaka, és masszív a színpadi jelenlét! Mir maradnánk a zene értkelésénél, ez az Eric Prydz remix, ahogy középkategóriás zongorából éles vágással átcsap szomszédfosató torzulásba, hogy is mondják, priceless. Soha rosszabbat nyári éjszakákra!
 
Alex Metric együtt dolgozik Adam Freeland-del! A dolog úgy áll, hogy Freeland új projekten dolgozik, Freeland néven, és ehhez asszisztál az előbb említett angol úriember. Ennek örömére álljon itt az Under Control, Miles Dyson értelmezésében. Relax. 
 
 
A nemjóját, hogy ebben a nyamvadt újelektróban még mindig mekkora szintiriffek vannak! Primitív, egyszerű mint a sámli, de felkapja rá az ember a fejét. Istentelenül rohadt hosszú ez a 2007, de bánja a fene, én mondom. A Deadmau5 meg csak nyújtja és nyújtja, de nem tudunk rá haragudni. További Szellemek És Mittudomén.
 
A Van She zenekar Van She Technologic névre keresztelt remixer szakasza a saját debüt albumát remixelte újra egy az egyben, elnevezte roppant szellemesen Ze Vemixes-nek, és kiadta. Itt olvashattok tracklistet és bele is nyalhattok két teljes szám formájában, minőségi döngetős elektro, amit itt hallunk, de a leírás szerint egészen sokszínű lett az anyag.
 
A Balaton Sound-os MSTRKRFT-ra pedig készüljünk fel ezzel a stílszerűen prosztó remixszel. Ha már Balaton Sound, ugye mindenki tiszteletét teszi délutánonként a nagyszínpadnál? Fellép a Headshotboyz, a Tits and Clits, a We Plants Are Happy Plants, és a Kollektiva DJ-K is.
 
És te mégis jobbat találtál? Komment!
 

michael jackson van she mstrkrft adam freeland eric prydz alex metric dada life deadmau5 club venszdej danger mouse julian casabalancas sparklehorse



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása