2009.08.02. 14:00 – -dj-

A hét dala (Megadeth - Head Crusher)

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Semmi nem árulja el jobban a metálzene jelenlegi állapotát, mint az új Megadeth-dal, amit a myspace-oldalon lehet meghallgatni. Thrash-mánia van, kérem szépen. A száraz gitárok, a tekerős szólók, a rohanó tempók kora van újra. Még Dave Mustaine is úgy érzi, most újra helye van ebben a világban, pedig milyen tévutakat járt ő meg, akár az alkoholt, akár a lírázást nézzük. Nos, mi van most?

Száraz gitárok, tekerős szólók, rohanó tempó. A Head Crusher minden ízében thrash, már a cím is a hőskorra utal (sőt az új album, és a maxi képregényes borítója is), és a szám is olyan, mintha nem teltek volna el hosszú évek azóta. Mustaine még mindig állat ritmusgitáros, még mindig tud fasza riffeket írni, és még mindig nem tud énekelni, az viszont biztos, hogy ez utóbbi nélkül már el sem lehet képzelni a Megadeth zenéjét, és nem is olyan kínos a dolog, mint amikor a Risk idején dalolni próbált. Nem váltja meg a világot ez a dal, de nem is ez a célja. Ahogy például az új Artillery album sem azért jó, mert friss.

Tényleg lenne létjogosultsága ma a thrash zenének? A kérdés áll a levegőben, a thrash-hősök pedig másznak elő a bábjaikból.


metál megadeth a hét dala



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása