2009.08.18. 11:38 – A Lángolók

Jelentés a Hate Eternal budapesti fellépéséről

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Ügynökségünk hónapokkal ezelőtt fülest kapott egy koncertszervező körökben közismert besúgótól, hogy a nemzetközi sátánista összeesküvés képviselői ismét Magyarországra érkeznek. Mivel látogatásuk célja vélhetően az erkölcstelen életmód további népszerűsítése, „zenei” – bizonyos szubkultúrák sajátosan értelmezik ezt a kifejezést – eszközökkel, úgynevezett death metal* koncert keretein belül, „K” és „E” fedőnevű ügynökeinket utasítottuk a rendezvény felkeresésére, hogy egy beépüléses akció során további információkhoz jussanak a bűnszövetkezet tevékenységéről. Az esetről részletes jegyzőkönyv készült, amelyet iktatás és értékelés céljából mellékeltünk.

Jegyzőkönyv. Esemény megnevezése: Beneath the Massacre, Psycroptic, Hate Eternal, Misery Index koncert

Esemény helye: Diesel (korábbi nevén E-Klub), Budapest, IX. kerület, Népliget

Esemény időpontja: folyó év augusztus 10.-e, 19:41 és augusztus 11.-e 4:53 perc között 19 óra 41 perc: K és E ügynök a népligeti metrómegálló kijáratánál találkoznak, óráikat egyeztetik. K. ügynök álcája tökéletes: a sátánista szekták hajviseletén kívül a testén található tetoválások is sikeres beépülést predesztinálnak, míg E. ügynök baseballsapkával próbálkozik, kevés sikerrel.

19 óra 44 perc: A célobjektumba való behatolás előtt, K és E ügynökök terepszemlét tartanak, illetve a beépülést megkönnyítendő, a klubbal szemközt található füves területen a rockzenei szubkultúrában népszerű „sör” elnevezésű, alkoholt tartalmazó ital fogyasztásába kezdenek. Az elfogyasztott mennyiség 660, illetve 1000 milliliter, plusz-mínusz néhány köbcentiméter.

19 óra 47 perc: Az épületből zene szűrődik ki: E. ügynök szerint ez még csak a beállás, de később revideálja álláspontját. Behatóbb audio-szkennelés után kideríti, hogy a klubként álcázott ellenséges objektum színpadán a Beneath The Massacre nevű amerikai, vélhetően sátánista zenekar játszik. E. ügynök, a hasonszőrű zenekarok rutinos megfigyelője negyedórás monológban fejti ki a tapasztalatlanabb K. ügynöknek, hogy a fent nevezett együttes, és úgy egyáltalán a most futó deathcore** hullám képviselői miért is szar zenekarok egytől-egyig. K. ügynök, habár elismeri a stílusban való tájékozódottságának hiányos mivoltát, egyetért E. ügynökkel.

19 óra 55 perc: K ügynök az épületbe való behatolásra szólítja fel E ügynököt, aki azonban fokozott óvatosságot és további terepszemlét javasol. 

20 óra 09 perc: Ügynökeink behatolnak a bérleménybe, ahol összekötőik az előre megbeszéltek rockzenei újságírókként*** regisztrálják őket a rendezvény vendéglistáján.

20 óra 23 perc: K és E ügynököket a koncertteremben kishíján leleplezi egy régi, észak-magyarországi kollégájuk, H. ügynök, aki szakmai gyakorlatként szintén ezt a feladatot választotta.

20 óra 26 perc: Ügynökeink kollégájuktól megtudják, hogy a koncertet kezdő Beneath The Massacre színvonalas produkcióval örvendeztette meg a közönséget. E. ügynök tiltakozik, és egy különös, fekete noteszba jegyzetel röviden, majd aljas mosollyal elrejti azt.

20 óra 30 perc: Színpadra lép az ausztrál, pontosabban tasmániai Psycroptic, amelyről ügynökeink előzetes információkkal nem rendelkeznek. A négytagú zenekar tradicionális gitár-basszusgitár-dob-ének felállásban játszik, zenéjük hagyományos death metalként aposztrofálható, meglehetősen dallamos gitártémákkal, gyors tempókkal, jellemző rájuk a blastbeat**** használata. 

20 óra 35 perc: E ügynök jellemzően gyors és tömör értékelése szerint ez a zenekar szar, K ügynök azonban úgy látja, hogy elsősorban az ismeretlen számok, illetve a fülbántóan magasra kevert, szakmai kifejezéssel élve varrógép-hangzású lábdob akadályozza meg a befogadást. A mintegy kétszáz főre tehető közönség nagy részének tetszését szemmel láthatóan megnyeri a zenekar.

20 óra 58 perc: Az átszerelési szünetben ügynökeink folytatják a közönségben való elvegyülést, amelynek során friss információkhoz jutnak a magyar metalzenei színtérről. 

21 óra 20 perc: K és E ügynök a Hate Eternal zenekar készülődésére figyelnek fel. K ügynök a jobb beépülés végett úgynevezett „die-hard” rajongást szimulálva a színpad előtt rendeződik alakzatba, míg E ügynök egyelőre hátulról szemléli az eseményeket. 

21 óra 25 perc: E. ügynök megfigyelése szerint az ő szóhasználatával élve „kis köcsög deathcore-rajongók" a Psycroptic fellépése után elhagyták az objektumot. Felfedezését megosztja K. ügynökkel is, aki szintén szomorúan veszi tudomásul, hogy a kiváló Hate Eternal zenekar fellépését meglehetősen kevesen várják a teremben.

21 óra 30 perc: Elkezdődik a Hate Eternal koncert. K. és E. ügynökök az első sorban rajongónak álcázzák magukat. K. ügynök gondos megfigyelőként lejegyzi, hogy a legutóbbi Fury & Flames lemezüket rögzítő felállásból ezen a koncerten Jade Simonetto dobos van jelen, valamint egy nyilvántartásunkban nem szereplő alacsony, kopasz basszusgitáros, aki még a tapasztalt E. ügynököt is meglepi, annyira idióta fejeket képes vágni játék közben, főleg amikor Rutant segíti ki hörgős vokáljával: mielőtt odahajolna a mikrofonhoz, hosszú másodpercekig rémisztgeti az első sorban álló ügynököket pitbull-szerű, ajakbiggyesztős vicsorával. Shaune Kelley gitáros ezen a turnén – ahogy ügynökeink később a korábban már jól bevált „csináljunk egy közös fotót” trükköt alkalmazva megtudták – személyes okokból nem volt jelen. 

21 óra 45 perc: A két ügynök egyetért abban, hogy a Hate Eternal még mindig a világ egyik legjobb death metal zenekara, még annak ellenére is, hogy a két gitárra íródott dalok a létszámhiány miatt pőrébben szólalnak meg, mint a lemezen. K. ügynök megbűvölten figyeli Rutan kezét, miközben pályamódosításon gondolkodik, de aztán inkább alkalmazkodik a körülötte lévők hasonló helyzetekben alkalmazott mozgáskultúrájához, és hosszú hajának folyamatos pörgetésével igyekszik az esetlegesen jelen lévő ellenséges ügynökök munkáját nehezíteni. 

21 óra 51 perc: E. ügynök felfedezi, hogy Rutan is Converse cipőt hord, és ebben a tényben próbál mélyebb összefüggéseket keresni,  majd feladja, mert az ismeretlen basszusgitáros ismét rávicsorog. Most már teljesen biztos, hogy a négyhúros hangszer kezelője ellenséges ügynök. E. ügynök igyekszik elvonatkoztatni ettől, és feltűnés nélkül megfigyelni a komoly mészárlást és az este leggorombább blastbeat-jeit bemutató Hate Eternalt, miközben ismét konstatálja, hogy semelyik deathcore-zenekar nem képes ilyen intenzitással pusztítani, Rutan gitárjátékától pedig sokadjára is muszáj arcraesni.

22 óra 10 perc: A Hate Eternal levonul a színpadról, maga után hagyva a rommá zúzott ügynököket. K. ügynök szerint a zenekar eljátszotta az összes slágerét, köztük a Bringer of Storms, a The Victorius Reign, a King of All Kings, és a Behold Judas című dalokat. E. ügynök elámul kollégája felkészültségén, de ennek ellenére fontosnak találja figyelmeztetni társát, hogy egy ehhez hasonló jelentést pusztán száraz adatokra építeni számos hibalehetőséget rejt magában. 

22 óra 19 perc: K és E ügynökök elvegyülnek a közönség között, kommunikációjuk egyre harsányabb, alkalmazkodva az időponthoz és a közönség hangulatának emelkedettségéhez.

22 óra 32 perc: A Misery Index lép színpadra. K. ügynök a Hate Eternal fellépésétől megfáradtan ócska szóviccekre ragadtatja magát, míg E. ügynököt azonnal megbűvöli a zenekar egyik gitárosának ősz csíkkal tarkított szakálla.  

22 óra 35 perc: E. ügynök immár tökéletesen meggyőződött arról, hogy Erik Rutan mellett az est második számú hőse a Misery Index dobosa Adam Jarvis, aki olyan pontossággal és ízzel játssza az egyáltalán nem meglepő módon ismét bitang gyors és kemény zene alá a témákat, hogy muszáj azonnal masszív Misery Index rajongóvá válnia, holott a Dying Fetus egykori tagjaiból álló zenekar lemezeit hallgatva soha nem érezte azt az ördögi késztetést, hogy szolgálati fejszéjével a kezében látogassa meg a két ajtóval arrébb lakó szomszéd nénit. Azt viszont még a szkeptikusabb K. ügynök is elismeri, hogy a Misery Index koncerten hibátlan. E. ügynök örömét csak a sörtől csúszóssá vált burkolat árnyékolja be, amely mögött ellenséges akciót sejt. Rövid terepszemle után fel is fedezi a másik ellenséges, külföldi ügynököt, aki csimbókokba csomósodott hajával, a közönség mozgáskultúráját mintegy álcaként átvéve igyekszik E. ügynököt ártalmatlanná tenni. Sikertelenül. 

0 óra 13 perc: A Misery Index levonulása után K. és E. ügynökök a tökéletes álcázás érdekében egymás hátának csapkodása és némi ordítozás közepette elhagyják a rendezvény helyszínét. Utolsó információink szerint a hajnali órákban a Lágymányosi hídon tartózkodtak, azóta velük kapcsolatba lépni nem sikerült. Kár értük. Kiváló ügynökök voltak.

Függelék:

* - Szélsőséges zenei stílus, ismert képviselői a Death, a Cannibal Corpse és a Morbid Angel.
** - Szintén szélsőséges, jelenleg nagyon divatos zenei stílus.
*** - Ingyenes koncertjegyért ellenszolgáltatásképpen többnyire negatív hangvételű, konspiratív cikkeket publikáló, jellemzően 17-35 év közötti egyedülálló, fiatal férfiak.
**** - Zenei szakkifejezés, a periódus minden ütemére pergődob megütése, legalább 180 bpm tempó sebességgel.


metál koncertbeszámoló hate eternal



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása