2009.09.03. 09:29 – lánggitár

A Metallica majomzene

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

A Wisconsini Egyetem munkatársai megvizsgálták, hogyan reagál a selyemmajom a rockzenére, és azt az eredményt kapták, hogy amíg a Nine Inch Nails vagy a Tool dalai iránt egyáltalán nem mutatnak érdeklődést, addig a Metallica Of Wolf and Manje kifejezetten az ínyükre volt.

Chuck Snowdon, a kutatás vezetője elmondta, hogy igazából ők majomzenét akartak kifejleszteni, ami lényegében sikerült is. Ugyanúgy megcsinálták az agresszív muzsikát nekik, mint a nyugtatót, és a majmok úgy is reagáltak rájuk, ahogy az ember szokott a saját zenéjére. Olyan "dalokról" van szó, amiket a majmok körüli hangokból, neszekből állítottak össze, tehát az agresszív zene tulajdonképpen visongásból áll, de be is pörgeti az állatokat, ahogy a halkabb neszek meg inkább nyugtatják őket.

Ahogy fentebb írtuk, az egyedüli emberi zene az Of Wolf and Man volt a Metallicától, ami hatással volt a majmokra, de elég meglepő eredménnyel: a metáldal kifejezetten megnyugtatta az állatokat.


metál bulvár majom metallica



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása