2009.10.01. 10:52 – AronH

Club Venszdéj #27

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

A mostanában megszokottnál elektronikusabb Venszdéjben itt a Röyksopp, a (félig) hajthatatlan Graham Coxon és a Gorillaz hegedűkkel, (ki hinné!) Radiohead, a Magyar Mocskos Majmok, se nem szemtelenül fiatal, se nem angol melankolikus fájászene, valamint agypusztítás két felvonásban. Szubjektív szűrőnkön a zenei blogoszféra, ha jobbat találtál a héten, alázz be alant.

Indításnak egy laza Röyksopp(lent)-remix, a már nem is annyira új, Junior című lemezről - a This Must Be it, LehtMoJoe tálalásában.

A legtöbben azért szerintem örültünk volna, ha lesz még lehetőségünk eljutni életünk során Blur koncertre. Ez most minimum kényszerelnapolásra kárhoztatik, de megy mindenki vissza a szóló illetve kontribúciós elfoglaltásaihoz, ennek persze vajmi kevés köze van ehhez a Graham Coxon által készített Beastie Boys-remixhez, aztán mégis ideírtuk.

Lassú melankolikus téren még mindig tarol az Xx a blogokon. Jó hír mindenkinek, hogy mások is csinálnak ám lassú, alulhangszerelt melankolikus zenét, csak van, aki olyan címmel látja el a dalait, mint Hide The Shit. Három dal a texasi illetőségű Eyes, Wings and Many Other Things-től ebben a postban, a soron következő lemezüket a honlapjukon teszik elérhetővé.

Ennek a postnak a szerzője pedig valamiféle idő és képzavarba kerülhetett olyan mondatok leírása alkalmával, minthogy a trip-hop szcéna egyik legtöbb tiszteletet kiváltó alakja a Gorillaz. Túlmenően ezen a vélhetően nem viccnek szánt kijelentésen aztán kiderült, hogy a projekt Dare című dalához bizony ő maga készített szimfonikus remixet. Érdekes, imádnivalóan minimalista illusztrációval. Finally, it's Dare, anyám. Nincs jobb a lelkes amatőröknél!

A Radiohead remixeknek már lassan külön rovat kéne itt. Ezzel azért még várunk, mindenesetre Scatterbrain a The Twelves-től. Laza lötyögés, ha kivételesen nem bántanád a barátnőd agyát kora délelőtt
A héten érkezett új magyar megjelenés is, méghozza a Dirty Monkeez duótól (fent), akik egy ideje nem hallattak magukról, most azonban rögtön két remixet is az asztalra csapnak - az egyiket egy kategóriagyőztes (ghetto bass) újrakeverés Daniel Haaksman számára, a másik pedig egy igennagyon mély, törzsi táncért kiáltó Major Lazer - Pon De Floor remix. Mindkét dalt meghallgathatod a myspace profilon is.

Nesztek butulás. Könyörtelen fejrángatós tech amit megszokhattunk a Crookerstől, ezúttal Tiga új lemezéről csaptak le egy számra. Nagyon nincs is mit hozzáfűzni, ha neked ez kell, jóeséllyel így is túl sokat kellett olvasnod.

Aztán a megmaradt agysejtjeidet vegyi alapú lepusztítására ideális lehet a Simian Mobile Disco új lemezéről származó Synthesise No Voodoo verziója, tedd próbára a hatást itt.

 


indie pop electro club venszdej



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása