2009.10.31. 10:08 – -dj-

Milyen műgitáros játékot vegyen az ember, ha rocker?

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Alábbi cikk egy kis segítséget jelenthet, ha az ember fia nem léggitározni akar a hangfalak előtt, hanem műgitározni egy TV előtt, és nem tudja eldönteni, hogy milyen szoftvert vegyen a bulihoz. A laikusoknak annyit még, hogy a dolog egy szimpla, mondhatnánk primitív ritmusjáték, ahol megfelelő időben, megfelelő gombot kell lenyomni egy műanyag gitáron, és akkor jön a pont, meg a siker. Ennek továbbfejlesztett verziója, ahol már dob, sőt mikrofon is van. A segítség a gamerankings.com képében érkezik tehát, illetve személyes olvasmányok és tapasztalatok alapján.

Az irányzat uralkodó cége a Harmonix, akik miután megalkották a Guitar Hero-t, leléceltek a kiadójuktól, és megcsinálták a Rock Band nevű továbbfejlesztett verziót. Mindkét márka hatalmas pénzgyártónak minősül(t). A lényeg, hogy miután elkészítenek egy alap szoftvert, x mennyiségű lejátszható trackkel, később szinte hetente tesznek elérhetővé (letölthetővé), természetesen pénzért, újabb számokat. Ennek tetézése, amikor egy-egy zenekarnév köré építenek fel egy új szoftvert, így született mondjuk a Guitar Hero: Metallica. Kölcsönös az üzlet, a zenekarnak reklám a szoftver, a játékkiadónak reklám a Metallica neve. Szóval nem lehet kétségünk afelől, hogy akár jó szórakozás, akár nem, ők a pénzünkre utaznak (a zenekarok is, igen). Hogy ne érezzük magunkat becsapva, inkább próbáljuk ki előbb a játékot, amire általában bevásárlóközpontokban nyílik lehetőségünk, vagy olyan rendezvényeken, mint a Budapest Gameshow.

Születnek persze érdekes párosítások, hiszen még talán az Aerosmith érthető, egy Van Halen már kevésbé, hiszen utóbbi még annyira sem működik, mint az előbbi. Jellemző, hogy az új kuncsaftokat az előző játékok sikerével győzi meg a szoftver kiadója, ahogy a Beatles esetében is történt. Paul McCartney előbb ódzkodott, aztán látta, hogy ez jó (neki, és a pénztárcájának), és belement a dologba, így született, minden idők talán legkoncepciózusabb ritmusjátéka, a The Beatles: Rock Band. Ez utóbbi érdekessége, hogy a valóban végigkíséri a Beatles életművet, mégpedig úgy, hogy az egyes fellépéseket valósághűen modellezi; ahol szakáll volt Ringon, ott a játékban is az van, ahol öltönyben voltak, ott a játékban is öltöny van a tagokon. Természetesen az egész tömve van háttérinfoval, olyan, mint egy jobb DVD. Ráadásul, mint tudjuk a Beatles zenéje nincs túlbonyolítva, így a dobosnak nincs nagy dolga, de a gitárosoknak sem, ellenben három mikrofonra van belőve, hogy lehessen vokálozni. A szoftver közel 90%-os átlagos értékelést kapott a kritikákat összegyűjtő gamerankings.com oldalon, amivel majdnem beérte az anyukáját, a Rock Band (2) alapjátékot.

Térjünk is rá a lényegi részre. A választásban segíthet, hogy aki egyszerűen csak műanyaggitárt akar, annak elegendő a Guitar Hero alapkiadása, mégpedig a legnagyobb kritikai sikereket elért második eresztés. Azóta persze ezt is fejlesztgetik, tehát aki szebb grafikára (szebb grafika egy ritmusjátékban, ejnye) vágyik, annak az újabb epizódok lehetnek nyerők. Ami azonban bizonyos, hogy a Guitar Hero World Tour, a brand dobolós, éneklős változata, bőven alulmarad a Rock Band alapszoftvereivel szemben. A speciális változatokra inkább nem térnénk ki, hiszen azt mindenki kiválaszthatja maga, ha mondjuk Metallica rajongó, vagy akár Rush (a kanadai zenekarhoz kapcsolva amolyan kiegészítő is jött ki a Rock Bandhez, így gyanítható, hogy a Lángoló Gitárok stábjának melyik brandhez húz a szíve).

Külön bekezdést érdemel a DJ Hero, ami olyan, mint a nevében van, de mivel mi gitározni szeretünk, így arról bővebben nem írunk, főképpen, hogy még meg sem jelent.

A ritmusjátékok mániája lecsengőben van. Nagyot estek tavalyhoz képest az eladások. Valószínűsíthető, hogy akit érdekelt a téma, az már megvette a maga kedvencét, és azt töltögeti fel új dalokkal. A cikkünk aktualitásának azonban a dicséretes új irány számít, a már említett The Beatles: Rock Band, ugyanis itt már nem csak gagyizás, és szimpla party van, hanem tartalom is. Tehát szubjektív ajánlatunk ez a szoftvert, a többihez pedig sok szerencsét.


beatles rock band guitar hero



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása