2009.11.02. 09:13 – lánggitár

Az illegális letöltők többet költenek zenére

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Azok, akik illegálisan töltenek le zenéket, jóval többet is költenek eredeti kiadványokra, mint azok, akik betartják a szabályokat, és csak legális forrásból vásárolnak digitális zenét - derült ki egy friss brit felmérésből, amit 1008, 18 és 50 év közötti személy részvételével készítettek. A tanulmány megállapította, hogy a bevallottan kalózkodó zenerajongók átlagosan 77 fontot költenek eredeti lemezekre egy évben, ami  33-mal több azoknál, akik azt állítják, hogy sosem fordulnak illegális eszközökhöz segítségül.

Peter Bradwell, a felmérés készítője elmondta, hogy mindezt figyelmeztétesnek szánják a kormány felé, ugyanis egy hónapon belül olyan törvényt akarnak beiktatni, ami az illegális letöltők brutális korlátozását jelentené. Egész konkrétan háromszor figyelmeztetnék a delikvenst, majd utána lekapcsolnák az internetről. Lily Allen híres popsztár lekesen támogatja is az ötletet, de például Shakira elveti azt, mert szerinte a kalózkodáss segítségével jóval több rajongója lett.

A felmérés azt is kimutatta, hogy ha olcsóbb lenne a legális letöltés, akkor dupla annyian választanák azt mint most. Ha nem 59 vagy 99 penny lenne egy dal, hanem mondjuk 45, máris nagyobb kedvvel vásárolnának az emberek.

A brit kormány viszont hajthatatlan, ami Bradwell szerint rendkívü káros lesz a gazdaságra, hiszen több mint hétmillió illegálsi letöltő van Nagy Britanniában. "A politikusoknak és a nagy zenei cégeknek rá kéne végre döbbenniük, hogy a fogyasztás végleg megváltozott, és olcsóbban, könnyebben hozzáférhető zenéket kell nyújtaniuk, nem tiltani, mert az súlyosan árt a gazdaságnak is." - mondta Bradwell.

A kormány szerint viszont az illegális letöltés veszélyezteti a gazdaságot, sőt, az egész zenei iparág megszűnését jelenti akár már a közeljövőben, amit a kormány nem nézhet tétlenül.


letöltés hír



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása