2009.11.05. 16:30 – AronH

Club Venszdéj #31

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Ez a hét a Venszdéjben teljesen a magyaroké lett. A We Plants Are Happy Plants zenekioszk videoklipje végre elkészült, a Tits and Clits pedig zombikkal ijesztget. Emellett persze itt a szokásos vegyes felhozatal, Imogean Heap ijesztgetne a maga szoftos módján, a shoegaze indie és az opera találkozik, az Xx még mindig levakarhatatlan, de nem bánjuk, aztán van még kamu-duó kamu-kőrock és Duran Duran is. Szubjektív szűrőnkön újfent a zenei blogoszféra, ha jobbat találtál a héten, alázz be alant!

Kezdjük is a nagy büszkeséggel, a színmagyar We Plants Are Happy Plants első videoklipje végre elkészült, és azon túl, hogy nézheted az MTV-n, nézheted még online is!! A tavaszi EP-n nem szereplő dalhoz készült, ami a Sell Your Soul címet viseli, a klip maga pedig a klasszikus díleres-urbánus sztori, bájos csavarral a végén. Innen magát a dalt is letöltheted!

 

Az addig OK, hogy Mad World, meg az is, hogy feldolgozás, illetve pontosabban utánjátszás, nade a farkasok hogyan kerülnek a háttérbe? Brandi Carlile musical-énekes vélhetőleg általa sem várt reakciót hoz ki a közönségből.

Aztán eggyel izgalmasabb megoldás Imogen Heap verziója a Michael Jackson-féle Thrillerre. Ezek az akusztikus feldolgozások általánosságban elég vékony jégnek bizonyulnak, itt is előbb megreped majd a refrénnél hangosan megreccsen a giccsfaktor, de hát, nos, művésznő.

Ezt a Black Keys nóta szigorúan öncélú és önző okokból kerül, méghozzá azért, mert tök jó, és a héten felbloggolták, akkor is, ha ez nem is egy szó. Róluk ugyebár annyit érdemes tudni, hogy rock-duó, és a legutóbbi lemezükön csomót csaltak, merthát tök kiépült hangszerparkkal vették fel, viszont cserébe egész izgalmas is lett. Same Old Thing!

Xx oda-vissza. Itt ők remixelnek, vesznek újra, méghozzá egy Florence + The Machine dalt, itt pedig Rory Phillips keveri őket újra, aki Erol Alkan-közeli londoni illetőségű kult arc, és a debütalbum egyik nagy slágere alá tesz táncparkettkompatibilis alapot, amolyan warmup szerű végeredménnyel. Most jöhetne megint az, hogy azért ennyi ideig blogfőszerepelni pofátlanság, de hát így alakult, mellesleg már mi is unjuk. Mármint a nyavalygást. Főleg az Xx tényleg jó.

Na, megvan mivel lehet bosszantani a Depeche Mode-koncert előtt a gyülekező tömeget, bár ugye ez még kicsit odébb van. Persze, mi mással, mint Duran Durannal, de olyannal ám, ami újrakeverés, MONSTR verzió, veretős, mi lett az elektronikus zenéből, bezzeg a Policy Of Truth! Ismerünk mi olyan neves félunderground mindenest aki konkrétan közelharcba keveredett a Depeche Mode-Duran Duran fronton, és bár ez nagyjából 20 éves sztori, ez a háború mindig dúl.
A legjobb nevű zenekar cím eheti büszke nyertese mindenképp a bostoni illetőségű The Hush Now (fent). Hoping And Waiting című daluk nem vállal sokat, de azt teljesíti, kellemes, visszafogottan atmoszférikus (?!) pattogós gitárpop dolog a megszokottnál kettővel jobb basszussal, a végén pedig egészen meglepő fordulattal, amit gyakorlatilag képtelenség akárhová tenni, de kifejezetten szórakoztató, ennyit a kiszámítható cipőbámulásról, már az álmodozás sem a régi.

A WPAHP klipen kívül további magyar megjelenéssel is szolgált a hét - a Tits and Clits újabb nagy nemzetközi név számába kontárkodik bele - a végeredmény persze kiváló. Röyksopp - Tricky Tricky, kebles aspektusból. Ezen kívül Halloween-ra készült el a duó új, Attack Of The Living Dead című maxija, amelyet a szintén magyar büsazkeség Sikztah remixelt még. Hallgasd meg a duó myspace profilján.

 


indie pop electro club venszdej



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása