2009.11.26. 12:44 – lánggitár

Tapasztalt tehetségek – Mangod Inc. és Neck Sprain a Tehetségkutatón

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Szombaton (november 28.) kezdődik a Borsodi Zenei Fesztiválok Tehetségkutató, amin nem csak egymással mérkőző zenekarok lépnek fel (szám szerint tíz csapat), hanem már olyan, nagyobb tapasztalattal rendelkező együttesek is, mint a Mangod Inc. és a Neck Sprain. Pár kérdést feltettünk nekik arról, hogy mi éppen az aktualitás velük, és mit gondolnak a tehetségkutatókról. Az előbbiből Persoczki Gábor énekes-basszusgitáros, utóbbiból Nagy Levente basszusgitáros válaszol.

Mi a helyzet a zenekarral? Min dolgoztok éppen? Milyen nagy esemény történt veletek mostanában?
Mangod Inc.:A nyári fesztek után őszre csak pár bulit vállaltunk, a háttérben pedig elkezdtük összerakni az ötleteinket a második ManGod-lemezhez. Pontosabban fogalmazva új dalokon dolgozunk, mert egyáltalán nem biztos, hogy ragaszkodni fogunk az album formátumhoz, illetve vannak egyéb vad ötleteink is, majd menet közben kiadja magát, mit tudunk, mit akarunk megvalósítani belőlük. Közben a Project Torque után egy másik autós játékba is bekerült a zenénk, ez az iPhone-ra és iPodra készült 4x4jam. Nemrég pedig megkerestek minket egy filmmel kapcsolatban, de hogy abból mi sül ki, még a jövő zenéje.

Mikor lesz új lemez?
Mangod Inc.: Nem szabunk határidőket magunknak, sajnos a dolgos hétköznapok úgyis keresztülhúznak minden tervezést. A minőség az, ami rajtunk múlik, igyekszünk arra koncentrálni, aztán a lehetőségeink majd kiadják a részleteket.

Milyen lesz az új lemez?
Mangod Inc.: Eklektikus, lendületes, rockos.
Neck Sprain: Mindenképp lendületesebb, mint amit eddig megszokhattatok tőlünk, de természetesen nem kell majd lemondani a mázsás betongolyók okozta zúzásról sem. Talán jól mutatja ezt a myspace-ünkön már hallgatható Goliath és Blacken Tides demováltozata is.

Tehetségkutatón léptek fel főattrakcióként. Szerintetek vannak még igazi, felfedezetlen tehetségek Magyarországon?
Mangod Inc.: Biztosan, már csak a nagy számok törvénye alapján is. Hihetetlen mennyiségű zenekar próbálkozik, az nem lehet, hogy nincs köztük legalább pár nagy durranás.
Neck Sprain: Ez egészen biztos. Biztos vagyok benne, hogy jó pár takarásban lévő tehetség zúz a próbatermek mélyén. Viszont ez csak rajtuk múlik, mikor hallunk róluk.

Van értelme tehetségkutatózni egy kezdő zenekarnak?
Mangod Inc.: Veszíteni biztos nem veszít vele. Ha azt nézzük, milyen nehéz képbe kerülni, vagy egyáltalán fellépni itt-ott, minden lehetőséget meg kell ragadni. Ha meg jól sül el, legalább van plusz egy érv, hogy miért pont neked szavazzanak bizalmat a koncertszervezők, meg elhangzik a neved itt-ott, aztán még bármi is lehet. Ismerkedhetsz sorstársakkal, ha ügyes vagy, tűzközeli, tapasztalt figurákkal is, aztán mehet a szervezkedés. Nem lehet elégszer elmondani: sajnos hiába baromi nagymenő valaki, ha csak a sufni falai tudnak róla, szóval hajrá!
Neck Sprain: Mindenképp. Annak idején 1992-97 között mi is rengeteg helyre jártunk megmutatni magunkat. Szerintem, ha valaki figyel, nyitott szemmel jár, a versenyeken rengeteget tanulhat a többiek hibáiból, illetve pozitívumaiból valamint a zsűri szavaiból. Már, ha a zsűri megfelel feladatnak.

Itt megragadhatjátok az alkalmat, hogy üzenjetek a Tehetségkutató fellépőinek, hogy mit ne csináljanak és mit igen!
Mangod Inc.: Ne igyák meg a sörünket, ellenben hívjanak meg minket egyre!
Neck Sprain: Adjátok magatokat minden pillanatban, a tudásotok és az egyéniségetek legnagyobb támogatásával!

A mostani koncerten kívül mikor, hol lehet hallani titeket legközelebb?
Mangod Inc.: Idén Székesfehérváron lesz még egy bulink a Fezen klubban, a Tehetségkutató után egy héttel, december 5-én, a kétnapos Bloody Santa Claus fesztivál keretein belül.
Neck Sprain: December 5-én Debrecenben az Új-Vígadóban, utána januárban a Dürer Kertben.


interjú metál mangod neck sprain



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása