2009.12.03. 08:33 – lánggitár

Mark Broom, aki jelen mindig jelen volt

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Russ Gabriel, B12 és Schatrax előretörésével talán sok brit technoszerelmes úgy érzi, a műfaj ismét új reneszánszát éli. Azonban igazából egyetlen brit dj-producer van, aki a köztes időszakban is folyamatosan jelen volt és életben tartotta a technót: ő a londoni Mark Broom, a legfenségesebb, sötét elektronikus hangok szülőatyja. Broom december 5-én a Hairy meghívására Budapestre érkezik és Corvintetőn lép fel. Az alábbi rövid beszélgetés vele készült.

Pályafutásod során sok mindent láttál, a kezdetekhez képest mi a legnagyobb különbség?
A kezdetekkor még nem volt ennyire fejlett a technika, mint napjainkban, ezért a ’90-es évek elején nagy eseménynek számított, amikor stúdióba mehettünk zenét készíteni. A régi oldschool-időkben meglehetősen jó kis technoközösség vett körül. Szép emlékek fűznek a Fat Cat Records és City Sounds lemezboltjaihoz, ahol együtt lógtak a producerek és hallgatták a legfrissebb kiadványokat. Colin Dale Kiss FM műsora is különlegességnek számított a korai időkben, mivel itt hallhattuk hétről-hétre a legjobb technoszámokat.

Szerinted ma is futurisztikus zenei stílusnak számít a techno?
Időnként még most is az. Folyamatosan tolódnak ki a határok, így számomra még mindig ez a legfrissebb zenei stílus.

Az elmúlt néhány évben rengeteg felvételed jelent meg. Hogy sikerült ez?
Nagyon termékeny korszakom volt. Jó volt több különböző kiadónak dolgozni. Jelenleg a 2020 Vision kiadóval működöm együtt.

Számodra kik jelentik a mai technót?
Nagyon szeretem Marcel Dettman Deetron-remixét és nagyon bírom Dustin Zahn cuccait is, de a felsorolásból nem hagynám ki Mihalis Safras, Ting Chuggy nevét és a D1 Recordsot sem.

Ki mindenkori nagy példaképed?
Robert Hood az egyik legkedvesebb producerem, van valami varázs a zenéhez való hozzáállásában.

Mire vagy leginkább büszke?
Az egyik kedvencem a Twenty Nine a Bpitch Controlnál, a Visitor album a D1 kiadónál, valamint első szólóalbumom, az Angie is a Shoplifter.


program techno mark broom



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása